ΝΕΑ “ΦΑΠΑ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΚΚΟΡΗ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΑΞΙΑ.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες “καμπάνες” και πρόστιμα ο Κοκκορο – υπερήφανος δημοτικός άρχοντας της Γλυφάδας επιμένει προκλητικά να μην συμμορφώνεται και να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους νόμους και τις αποφάσεις της πολιτείας που δείχνει περίεργη ανοχή και προκαλεί υποψίες,  όσο δεν επιβάλλει την τάξη στην αταξία.

ΔΗΜΟΣΊΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Του Γιωργου Λιαλιου

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη στιγμή που κηρύχθηκαν αυθαίρετες οι εγκαταστάσεις του παράνομου νεκροταφείου Γλυφάδας στον Υμηττό και όμως εξακολουθούν να βρίσκονται στη θέση τους. Οι μόνοι που ασχολούνται με το ζήτημα είναι οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος και ορισμένοι δημότες της περιοχής. Μάλιστα ένας εξ αυτών προθυμοποιήθηκε να καλύψει τα έξοδα απομάκρυνσης των αυθαίρετων κατασκευών.

Την απροθυμία των Αρχών να κλείσουν οριστικά την υπόθεση του παράνομου νεκροταφείου στον Υμηττό αναδεικνύει έγγραφο που απέστειλε ο γενικός επιθεωρητής Περιβάλλοντος Π. Μέρκος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, καθώς και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών (στις 23.10.13, δύο έτη μετά την έκδοση πρωτοκόλλου απομάκρυνσης – κατεδάφισης). «Παρακαλείται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ως αρμόδια, να προβεί στον προγραμματισμό των απαραίτητων ενεργειών, προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα η απομάκρυνση / κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών, με προηγούμενη μέριμνα για τη σύννομη απομάκρυνση / μεταφορά του προκατασκευασμένου ναού και συμβόλων που τυχόν υφίστανται επί των αυθαίρετων κατασκευών». Επισημαίνει δε, ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία (ν.3821/07), τα πρωτόκολλα κατεδάφισης σε δάση «εκτελούνται παραχρήμα, μη επιτρεπόμενης οποιασδήποτε διοικητικής ή δικαστικής αίτησης ή προσφυγής, η οποία σκοπεί στην αναστολή της κατεδάφισης». Σημειώνεται ότι για την εκταφή τυχόν νεκρών από το παράνομο νεκροταφείο (υπάρχουν υπόνοιες ότι ορισμένοι από τους 11 τάφους είναι κενοί) χρειάζεται εισαγγελική εντολή. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν επανειλημμένως οχληθεί από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος, όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Οπως αναφέρει ο κ. Μέρκος στην επιστολή του, η Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδαφίσεων Αυθαιρέτων (ΕΥΕΚΑ) στελεχώνεται από… ένα άτομο, ενδεικτικό της σημασίας που δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος στην κατεδάφιση αυθαιρέτων.

 

kathimerini
arfro

αφήστε ένα σχόλιο


τρία × 6 =