«ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΑΝΘΙΜΟΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥΖΑΛΑ

Για «εθνική προδοσία» και για «καρφί στην καρδιά των Ελλήνων» μίλησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιάννη Μουζάλα.

«Όταν ένας υπουργός αποκαλεί τα Σκόπια “Μακεδονία”, αυτό αποτελεί καρφί στην καρδιά των Ελλήνων», είπε στο “Πρακτορείο 104,9 FM” ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης

Είπε, παράλληλα, ότι αν έκανε λάθος ο κ. Μουζάλας, θα πρέπει το θέμα να ρυθμιστεί από την κυβέρνηση.

«Η αντίδραση μέσα στον ψυχισμό του ελληνικού λαού είναι τόσο σκληρή και τόσο απαιτητική για εκδίκηση, δηλαδή την ώρα που χανόμαστε, την ώρα που έχουμε τόσο τραγικά θέματα ένας υπουργός να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία θεωρείται ότι είναι μια εθνική προδοσία», πρόσθεσε ο Άνθιμος.

Σχολιάζοντας την άφιξη προσφύγων σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο κ. Άνθιμος επανέλαβε ότι είναι αντίθετος με τη φιλοξενία τους μέσα στην πόλη.

«Είμαι αντίθετος στη φιλοξενία των διαφόρων μεταναστών κλπ, δεν ήθελα στη Θεσσαλονίκη», τόνισε και προσέθεσε: «Μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, για πλείστους όσους λόγους, εγώ προσωπικά σαν επίσκοπος και εκπρόσωπος τη τοπικής εκκλησίας που έχει ιστορία 2.000 χρόνων, δεν θα ήθελα να εγκατασταθούν, διότι δεν ξέρουμε τι ακριβώς στη συνέχεια θα επακολουθήσει».

αφήστε ένα σχόλιο


− επτά = 2