ΜEΪΜΑΡΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κίνηση συσπείρωσης των παραδοσιακών κεντροδεξιών ψηφοφόρων η συγκέντωση στη Ρηγίλλης. Παρόντα όλα τα στελέχη της παράταξης στο «σπίτι τους» – Αναστρέψιμο το ελαφρύ δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ λένε στελέχη του κόμματος – Κινητοποίηση και από την ΟΝΝΕΔ

Με φόντο την ιστορική έδρα του κόμματος και με σύνθημα «η Ελλάδα μπροστά» ανέβηκε στην εξέδρα μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς της Νέας δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Η οδός Ρηγίλλης ζει στιγμές του ένδοξου παρελθόντος που κάλλιστα θα τις μπορούσε να τις συγκρίνει κάποιος με τις βραδιές των εκλογικών νικών του 1990, 2004 και του 2007.
Λίγο πριν είχε χαιρετήσει Καραμανλή και Σαμαρά και λέγοντάς τους «καλώς ήρθατε στο σπίτι σας».Τα καπνογόνα και οι ιαχές των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας σκέπασαν την ατμόσφαιρα απο τη στιγμή που εμφανίστηκε στην εξέδρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Άλλωστε η σημερινή συγκεντρωση τη ΝΔ διακατέχεται κι απο έντονη συναισθηματική φόρτιση. Στους πρώτους μήνες του 2011 η σιδερένια πόρτα του νέο κλασσικού κτιρίου στη Ρηγίλλης έκλεισε οριστικά καθώς η ΝΔ μετακόμισε στα γραφεία της οδού Συγγρούυ. Η οδός Ρηγίλλης όμως σήμερα κέρδισε και πάλι την παλιά της αίγλη. Όλοι τους ειναι εδώ πρώην αρχηγοί του κόμματος, βουλευτές, πολιτευτές και χιλιάδες ψηφοφόροι κρατώντας στα χέρια τους ελληνικές σημαίες.
Από τους πρώτους που προσήλθαν στη Ρηγίλλης ήταν και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από τους συγκεντρωμένους.Το παλιό και το νέο
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Β. Μεϊμαράκης τόνισε πως τιμούμε όλα τα ιστορικά στελέχη και τον απλό πολίτη. Τους απαντάμε ότι το παλιό έχει μια ιστορία που είναι υπερήφανη, τίμησε τη χώρα. Αυτό το παλιό με την ψήφο του λαού κυβερνούσε. Δημοκρατικά μας έδινε το δικαίωμα. Προσπαθεί να βρίσκει διχαστικά διλήμματα. Το παλιό με το νέο. Το παλιό με το νέο πρέπει να πηγαίνει μαζί. Ο ενθουσιασμός της νέας γενιάς με τους μεγάλους. Δεν θέλουμε να διχάζονται οι γενιές μας. είμαστε και το νέο και το παλιό μαζί, και μπορούμε να εγγυηθούμε την πορεία της χώρας προς τα εμπρός.Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η πρόοδος δεν σημαίνει να υιοθετούμε κάθε τι καινούργιο αν είναι σωστό ή όχι και προς όφελος του λαού.Από τις γιγαντοοθόνες προβλήθηκαν λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας η επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή μετά την πτώση της δικτατορίας αλλά και η ημέρα που ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Στη συνέχεια ακολούθησαν προβολές από συγκεντρώσεις και δηλώσεις των υπολοίπων αρχηγών της ΝΔ απο το 1981 μεχρι και σήμερα. Μετά από τέσσερα χρόνια η βαριά σιδερένια πόρτα του ιστορικού κτηρίου της Ρηγίλλης άνοιξε και πάλι.Τα δωμάτια του νεοκλασσικού φωτίστηκαν, ενώ το θρυλικό μπαλκόνι που γνώρισε ημέρες δόξας στολίστηκε με τρεις σημαίες, της Ελλάδος, της ΕΕ και της Νέας Δημοκρατίας.
Εμπρός από το κτήριο έχει στηθεί η εξέδρα από την οποία θα εκφωνήσει το λόγο του ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ ήδη έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος. Την ίδια στιγμή τρεις γιγαντοοθόνες έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της Ρηγίλλης και από τα ηχεία ακούγονται τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι.

Η ΝΔ στοεχεύει στον κομματικό «πατριωτισμό» των παραδοσιακών κεντροδεξιών ψηφοφόρων με την επιλογή ο ομιλία Μεϊμαράκη να γίνει από την «ιστορική» έδρα της «γαλάζιας» παράταξης στην Ρηγίλλης.

ole6 ole5
Τα στελέχη και εν γένει ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ κάνουν θέλουν η συγκέντρωση να στέλνει μήνυμα συσπείρωσης των παλαιών οπαδών της Κεντροδεξιάς, που απομακρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια από το κόμμα που ψήφιζαν παραδοσιακά οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, αλλά και ολοκληρωτικής ανατροπής των πρόσφατων δημοσκοπικών συσχετισμών που έδειξαν ελαφρύ –πλην ανατρέψιμο, όπως πιστεύουν στη Συγγρού- προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ.  Στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη μιλούν ήδη για «κυβέρνηση τετραετίας με κορμό τη Ν.Δ.», καθώς θεωρούν ότι το κόμμα τους θα υποσκελίσει τον σπαρασσόμενο ΣΥΡΙΖΑ.
11990451_10206506953419960_960687030140078958_n
                        Ο Δήμαρχος της Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου
ger2
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος κι ο Νικήτας Κακλαμάνης
«Επενδύοντας» στη διάθεση για συνεργασία και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, τηρούν χαμηλούς τόνους, υπογραμμίζοντας ότι στόχος τους είναι «νίκη έστω και με μια ψήφο», καταλογίζοντας αλαζονική και καθεστωτική συμπεριφορά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για αυτοδυναμία και αποκλείει τις συμμαχικές κυβερνήσεις.Στη Συγγρού έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στα… νοσταλγικά ανακλαστικά που μπορεί να λειτουργήσουν με τη συγκέντρωση στη Ρηγίλλης. Είναι χαρακτηριστικό το κάλεσμα που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ, αναφέροντας: «Δίνουμε ραντεβού εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε. Ρηγίλλης 18.Στο ιστορικό κτίριο όπου πανηγυρίσαμε, κλάψαμε και γράψαμε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Όλοι μαζί, οι ΟΝΝΕΔίτες και οι ΟΝΝΕΔίτισσες του χθες και του σήμερα, σας προσκαλούμε σε μία εκδήλωση – εκκίνηση της προσπάθειας στήριξης της Παράταξής μας ενόψει των εθνικών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να γυρίσει σελίδα».
ger3
                                                                                                                                                  Ο Νικήτας Κακλαμάνης
ger5
                                                                                                                        Η Κατερίνα Παπακώστα κι η Φάνη-Πάλλη Πετραλιά
ger4
                                                                                                                        Η Σοφία Βούλτεψη κι ο Νικήτας Κακλαμάνης
ole3
dexiextrem

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα + 9 =