ΑΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ: ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ – ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ

«Δεν πρόκειται να μιλήσουμε με ενεργό στέλεχος της ΝΔ, μακριά από εμάς οι αποστασίες, ενεργά στελέχη, όχι δεν θα δεχθούμε», δήλωσε ο Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας για το νέο κόμμα που θα ιδρυθεί.

Αυτό θα είναι «δεξιά σκέτο», είπε ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, όπως οι Γκολικοί του Σαρκοζί, οι Ιταλοί Χριστιανοδημοκράτες και οι Γερμανοί Χριστιανοκοινωνιστές, συμπλήρωσε.

«Είναι σίγουρο ότι η ΝΔ μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη έχει μετακινηθεί πλέον προς το κέντρο και έχει ουσιαστικά ταυτιστεί με τις αντιλήψεις και τις ιδέες που έχει το Ποτάμι, δηλαδή με αντιλήψεις και ιδέες που ισούνται με το μηδέν. Αυτή είναι μια μετάλλαξη της ΝΔ που θυμίζει πλέον μεταλλαγμένο καλαμπόκι. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να το δεχθούμε εμείς. Δεν έχουμε δει ποτέ αυτά που λέει και κάνει  η ΝΔ. Δεν θα το ανεχθούμε και δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα που δεν έχει δεξιό κόμμα επειδή οι πολιτικοί της ντρέπονται να πουν ότι είναι δεξιοί», είπε ακόμη ο κ. Μπαλτάκος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Φαήλο Κρανιδιώτη ώστε να σχηματοποιηθεί ένα νέο κόμμα. Οσο για τον δικό του ρόλο, ανέφερε χαριτολογώντας ότι «ο ρόλος που παίζω εγώ είναι αυτός μού έχει αποδώσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι ο ρόλος του πλέι μέικερ».

Σε ό,τι αφορά τα στελέχη της ΝΔ, διευκρίνισε ακόμη ότι «Οποιος έχει διαγραφεί, παραιτηθεί, αποστασιοποιηθεί πριν από την αναγγελία του νέου κόμματος θα είναι ευπρόσδεκτος. Ενεργά στελέχη, όχι δεν θα δεχθούμε».

Σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσε το νέο κόμμα, στην περίπτωση που μπει στη βουλή, να συμπλεύσει με μια κυβέρνηση ΝΔ, απάντησε «Aσφαλώς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ».

 

αφήστε ένα σχόλιο


× 8 = σαράντα