ΜΟΝΑΧΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΦΘΑΡΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ!

Μάρτυρες ενός θαυμαστού γεγονότος έγιναν οι Πατέρες της Σκήτης των Καυσοκαλυβίων του Αγίου Όρους, με μοναχό που βρέθηκε νεκρός ένα μήνα μετά τον θάνατο του.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι πρόκειται για τον 74χρονο Μοναχό Στέφανο που ζούσε στο Κελλί των Τριών Ιεραρχών στα Καυσοκαλύβια για περίπου 40 χρόνια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μοναχός δεν είχε κοινωνία με τους πατέρες της Σκήτης, ενώ πολλοί λέγανε ότι ήταν σε πλάνη (δηλαδή ήταν σε κατάσταση που κατά την εκκλησία δεν αρμόζει σε μοναχό) και δεν είχε κανείς επαφή μαζί του.

Τον τελευταίο καιρό ο μοναχός Στέφανος δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής, που είχε ως αποτέλεσμα να κοιμηθεί και να παραμείνει νεκρός στο κελί του 1 με 1,5 μήνα. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι πατέρες που τον βρήκαν νεκρό έκαναν λόγω για μεγάλο θαύμα, αφού μετά από ένα μήνα ο μοναχός ήταν σχεδόν άφθαρτος, εύκαμπτος και δεν είχε την παραμικρή μυρωδιά.

Να αναφερθεί ότι η Ιερά Μεγίστη Λαύρα παρόλο που ο μοναχός Στέφανος δεν είχε κοινωνία με την Σκήτη, έδωσε εντολή να γίνει η κηδεία του και να ταφεί ως κανονικός μοναχός της Σκήτης. Καυσοκαλυβίτης Μοναχός μιλώντας στην Romfea.gr μεταξύ άλλων ανέφερε: “Ο μοναχός Στέφανος ζούσε την απόλυτη πτωχεία αφού δεν είχε κρεβάτι στο κελλί του, κοιμόταν πάνω σε ένα ξύλο, ενώ δεν είχε ούτε σεντόνια και κουβέρτες”.

Επειδή ο εν λόγω μοναχός ακολουθούσε το παλαιό ημερολόγια ζηλωτικά και όχι τυπικά όπως το υπόλοιπο Άγιον Όρος, η είδηση του θανάτου του και της κατάστασης στην οποία βρισκόταν το σώμα του ένα μήνα τώρα, παρότι νεκρός, ήταν η αιτία για να ξεσπάσει κόντρα μεταξύ διαφόρων εκκλησιαστικών παραγόντων για το κατά πόσο τελικά ήταν ή όχι άφθαρτο το σώμα του νεκρού μοναχού.

parapolitika.gr

αφήστε ένα σχόλιο


× εννέα = 45