ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ CNBC: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ

Για τις δύο παράλληλες κρίσεις της Ελλάδας, την ανθρωπιστική και την οικονομική, μίλησε στο αμερικανικό κανάλι CNBC ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που παράλληλα εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το εάν θα μπορούν να υλοποιηθούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Τουρκίας για να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές.

«Στο οικονομικό μέτωπο, η Ελλάδα δυσκολεύεται να φέρει εις πέρας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ανήμπορη να επαναφέρει την ελληνική οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή κρίση όσο αφορά το μεταναστευτικό» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, και συμπλήρωσε:«Αν δε βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τη συνεργασία της Τουρκίας, η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη για τη χώρα μου» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προειδοποίησε: «έχουμε φτάσει στο σημείο που δεν μπορούμε να δεχτούμε επιπλέον ροές».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον οικονομική βοήθεια. Τόνισε δε, ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Αυτό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και δεν μπορεί να επιλυθεί από την Ελλάδα μονομερώς» σημείωσε και πρόσθεσε: «Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, οι δεσμεύσεις για επανατοποθέτηση προσφύγων εκτός Ελλάδος δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και άρα αν δεν υπάρξει πραγματική ηγεσία από τις ευρωπαϊκές χώρες, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε μια βιώσιμη λύση».

 

ethnos

αφήστε ένα σχόλιο


δυο − 1 =