ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΚΥΠΡΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ – ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Για «ιδιαίτερα σημαδιακή ημέρα για την Κύπρο» καθώς στο σημερινό Eurogroup, «επικυρώνεται η έξοδός της από το μνημόνιο μετά από τρία χρόνια συστηματικής προσπάθειας», έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα, σε αντίθεση με την Κύπρο, δυστυχώς, «βρίσκεται ακόμα στη μέγγενη ενός τρίτου προγράμματος, από το οποίο δεν προβλέπεται να εξέλθουμε σύντομα».

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως «είναι εξαιρετικά σημαντικό να πάρουμε μαθήματα από την Κύπρο, να δούμε τι έκαναν σωστά οι Κύπριοι αδερφοί μας, πώς, κυρίως, εφάρμοσαν με συνέπεια ένα πρόγραμμα λέγοντας την αλήθεια στους πολίτες», πώς δημιούργησαν διακομματική συναίνεση στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και πώς πέτυχαν δημοσιονομική εξυγίανση χωρίς να αυξάνουν φόρους.

«Τα μηνύματα αυτά θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικά και για τη χώρα μας. Και εμείς, ως ΝΔ, θα μελετήσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή τη μεγάλη επιτυχία του ΔΗ.ΣΥ, του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, του προέδρου και φίλου μου, Αβέρωφ διότι σήμερα πράγματι ειναι μια σημαντική ημέρα για την Κύπρο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Στο πρόσωπό σου αντικατοπτρίζεται για εμάς το πρόσωπο της υπεύθυνης Ελλάδας, της σύνεσης και της αξιοπρέπειας», είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ο κ. Νεοφύτου, συμφωνώντας με τον πρόεδρο της ΝΔ ότι σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Κύπρο.

Είπε επίσης ότι στην Κύπρο επιβλήθηκε ένα πιο σκληρό μνημόνιο από τα μνημόνια στην Ελλάδα, καθώς και κούρεμα καταθέσεων.

“Σκληρό μεν, αλλά ο λαός μας συμπεριφέρθηκε με μια πρωτόγνωρη υπευθυνότητα. Αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις, παρόλο που είμαστε μια κυβέρνηση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, βρήκαμε τους τρόπους της εθνικής συνεννόησης”, πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου τονίζοντας ότι σήμερα η Κύπρος επανακτά την εθνική της αξιοπρέπεια και την εθνική της κυριαρχία.

“Και σε όλη αυτή τη διαδρομή δεν διαλέξαμε τον εύκολο δρόμο της διατήρησης των δημοσίων δαπανών και της αύξησης των φόρων, αλλά αυτό που είναι ωφέλιμο για την οικονομία. Μειώσαμε τις σπατάλες και τις δημόσιες δαπάνες, χωρίς να αυξήσουμε τους φόρους. Γιατί θεωρούμε ότι οι οικονομίες μας πρέπει να είναι ανταγωνιστικές και η αύξηση των φόρων γονατίζει την εθνική προσπάθεια για οικονομικη ανάπτυξη”, συμπλήρωσε ο κ. Νεοφύτου.

 

αφήστε ένα σχόλιο


4 + = επτά