ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΠΟΣΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Τα σύνορα έκλεισαν, η ροή των προσφύγων στο Αιγαίο συνεχίζεται, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ – Δεν εμπιστεύομαι πια τον Τσίπρα, προσέθεσε. 

«Η κατάσταση στην Ειδομένη είναι ντροπή, οι εικόνες είναι τριτοκοσμικές, το κράτος απουσιάζει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τους φόβους του
ότι το προσφυγικό πρόβλημα θα έχει επιπτώσεις και στον τουριστικό τομέα.
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι άργησε να αλλάξει πολιτική και να περάσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και μετανάστες. Αναφέρθηκε και στην απουσία συντονισμού, επισημαίνοντας ότι κανονικά θα έπρεπε να έχει αυτόν τον ρόλο ο υπουργός των Εσωτερικών.

«Βλέπω μια διαχειριστική ανεπάρκεια που αποτελεί προσβολή για τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά. Σε ότι αφορά στις διεργασίες σε επίπεδο ΕΕ- Τουρκίας εμφανίστηκε προσεχτικός λεγοντας ότι θα πρέπει πρώτα να υπάρξει το οριστικό αποτέλεσμα. Εξάφρασε, πάντως, την ανησυχία του, γιατί τα νούμερα των προσφύγων και των μεταναστών αυξάνονται. Για το ΝΑΤΟ ειδικότερα επισήμανε ότι για την ώρα ο ρόλος του είναι μικρός και το κακό είναι πως έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να θέσει τα θέματα που επιθυμεί στο Αιγαίο.

«Ο πρωθυπουργός διχάζει τον λαό, μη βλέποντας την κοινή λογική μεταξύ του ανθρωπισμού και της ακροδεξιάς» και είπε ότι κάθε μέρα που περνά χάνει την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα. «Όχι δεν υπάρχει η απαραίτητη εμπιστοσύνη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις στη σύζυγό του και την υπόθεση του πόθεν έσχες μίλησε για κιτρινισμό και επιστροφή του αυριανισμού. Σχολιάζοντας τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και τις Ανεξάρτητες Αρχές έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή. Για το θέμα Παπαγγελόπουλου επισήμανε πως οι κατηγορίες είναι πολύ βαριές και ότι θα πρέπει να απαντήσει στη Βουλή.

Για τις σχέσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημείωσε ότι είναι «λειτουργικές». «Οικουμενική ή εκλογές» ήταν η επόμενη ερώτηση. «Εκλογές» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κοινό σχήμα με τον Αλέξη Τσίπρα. «Αν πέσει ο κ. Τσίπρας η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές» σημείωσε.

Στο μέτωπο της οικονομίας προέβλεψε πως ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να κόψει συντάξεις και χαρακτήρισε ξεπερασμένη την τακτική διαχωρισμού των πολιτών σε πλούσιους και φτωχούς (σ.σ. σε ότι αφορά στα όρια των περικοπών).

Πηγή: protothema.gr

αφήστε ένα σχόλιο


9 − επτά =