ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Προτεραιότητα του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ είναι το τρίπτυχο «επενδύσεις – χαμηλή φορολογία – δουλειές», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι όποτε και αν γίνουν οι εκλογές το κόμμα του θα τις κερδίσει.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «θα προκύψει κυβέρνηση πολύ καλύτερη από τη σημερινή».

Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές και τις οργανωτικές δομές του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και όποτε γίνουν θα τις κερδίσουμε», εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως όποια κυβέρνηση και να βγει θα είναι καλύτερη από τη σημερινή. «Η ΝΔ θα είναι έτοιμη όποιες και αν είναι οι πολιτικές εξελίξεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ως ζήτημα προτεραιότητας για τη ΝΔ στην κατάρτιση του κυβερνητικού της προγράμματος, υπενθυμίζοντας πως παρουσίασε ήδη στη Βουλή συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις στο κυβερνητικό σχέδιο που, όπως είπε, επιτείνει τα προβλήματα και δημιουργεί στρεβλώσεις, ενώ, όπως υποστήριξε, δεν είναι ποσοτικοποιημένο.

Παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό

Ο αρχηγός της ΝΔ διαχώρισε τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σε δύο σκέλη, την υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για παρεμβάσεις ύψους 1,8 δισ. αλλά και την ανάγκη βιωσιμότητάς του. «Εκεί, η ΝΔ θα σταθεί ιδιαίτερα, καθώς στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα βιώσιμο σχέδιο με ευέλικτες πρακτικές από άλλες χώρες που υλοποίησαν αλλαγές» είπε χαρακτηριστικά.

Μείωση των φορολογικών συντελεστών

Τάχθηκε υπέρ της μείωσης των φορολογικών συντελεστών τονίζοντας πως κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει αν η οικονομία δεν επιστρέψει σε διαχειρίσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. «Κανένα κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχουν πόροι» είπε θέτοντας τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον πυρήνα του προγράμματος της ΝΔ.

 

Οι προϋποθέσεις για την αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μπορεί να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση φορολογικών συντελεστών υπό δύο προϋποθέσεις: Η κυβέρνηση να στηρίζει πρόγραμμα ιδιωτικών επενδύσεων, κάτι που, όπως είπε, δεν κάνει η σημερινή κυβέρνηση, και να υπάρξει μείωσης κρατικών δαπανών. Διευκρίνισε πως δεν αναφέρεται σε μείωση συντάξεων, τονίζοντας πως και σήμερα υπάρχουν περιθώρια για εξοικονόμηση δαπανών. «Μια επιθετική μείωση φορολογικών συντελεστών θα αποφέρει νέα έσοδα. Το δημόσιο εν μέσω μιας φορολογικής καταιγίδας το 2015 εισέπραξε λιγότερα απο το 2014» τόνισε χαρακτηριστικά.

αφήστε ένα σχόλιο


9 − τέσσερα =