ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΜΠΑΛΤΑ: ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ «ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε τις δηλώσεις του υπουργού και τον κάλεσε να επισκεφτεί την Ειδομένη

Να επισκεφτεί την Ειδομένη αν θέλει να αισθανθεί «εθνικά υπερήφανος» κάλεσε τον Αριστείδη Μπαλτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από τις νέες δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού ο οποίος αναφερόμενος σήμερα στο προσφυγικό, υποστήριξε πως η εικόνα της Ειδομένης δεν αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα, αλλά, αντίθετα, είναι τιμητική!

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποίησε το Twitter προκειμένου να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Μπαλτά.

«Θα προτείνω στον υπουργό της αριστείας να επισκεφθεί την Ειδομένη για να αισθανθεί εθνικά υπερήφανος…», έγραψε στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα βρέθηκε στην Ειδομένη, προκειμένου να εκτιμήσει από κοντά την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σύνορα με τα Σκόπια.

Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, ήρθαν και διευκρινίσεις από τον υπουργό Πολιτισμού αναφορικά με τη δήλωση του που προκάλεσε αίσθηση.

Κι όμως, μετά τις δηλώσεις αυτές, ο κ. Μπαλτάς θεώρησε σκόπιμο να κάνει και διευκρινιστική δήλωση, με την οποία επιβεβαιώνει, ουσιαστικά, όσα ανέφερε νωρίτερα, αν και μιλάει για «απομόνωση» και «αλλοίωση» φράσεων και δηλώσεών του.

Στη δήλωσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Πολιτισμού, ο κ Μπαλτάς αναφέρει συγκεκριμένα: «Προσωπικά, είμαι συνηθισμένος στην απομόνωση φράσεων από δηλώσεις μου με στόχο την αλλοίωση του περιεχομένου τους. Δεν με εκπλήσσει. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εσκεμμένη αλλοίωση «παίζει» με το δράμα πονεμένων ανθρώπων στην Ειδομένη. Σε αυτό το παιχνίδι κινητοποιήθηκαν ακαριαία μικροπολιτικά αντανακλαστικά από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντί άλλης απάντησης, τον προτρέπω να διαβάσει προσεκτικά ολόκληρη τη δήλωσή μου, ελπίζοντας να συναισθανθεί την αστοχία του».

Το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη

αφήστε ένα σχόλιο


− δυο = 6