ΜΕ ΤΑ “ΦΡΕΝΑ” ΣΠΑΣΜΕΝΑ

Φωτιά στα σπασμένα φρένα της εγχώριας πολιτικής ζωής έβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουπλής με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑτος.

Ο κ. Κουρουπλής πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε μονομερη διαγραφή του χρέους ύψους 70%!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑτος, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να κάνει:

“Αυτό που δεν έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010 και αν το είχε κάνει, σήμερα θα ήταν εθνικός ηγέτης. Να συγκαλέσει τη Βουλή μια Παρασκευή απόγευμα και να πει «κουρεύουμε το χρέος 70%». Μονομερώς, στον ιδιωτικό τομέα”.

Προειδοποίησε δε ότι το πολιτικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι χειρότερο από της Ν.Δ αν υπαναχωρήσει από τις σημερινές του θέσεις ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος σε περίπτωση αδιεξόδου με τους δανειστές.

Επ αυτών, είπε χαρακτηρισρικά: “Πιστεύω ότι αν αύριο πάει μια κυβέρνηση και τους πει αυτό που είπε ο Τσίπρας από την αρχή και γελούσαν, να υπάρχει μία παύση πληρωμών, θα πάρει τα πάνω της η οικονομία. Να δεσμευτούμε ότι το πλεόνασμα θα πάει στην πραγματική οικονομία. Εμείς, πιστεύουμε ότι θα το δεχθούν. Για να είμαι και πολύ καθαρός, θα είναι οικτρότερο το πολιτικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ από αυτό της Ν.Δ. εάν θεωρεί (το αντίθετο). Είναι πολιτικός τυχοδιωκτισμός να πιστεύει το αντίθετο και να κάνει το αντίθετο. Η δημοκρατία έχει πολλούς τρόπους. Αν αύριο το πρωί δεν συναινέσουν (οι εταίροι) σε μια πολιτική λύση, υπάρχουν και άλλα πράγματα. Δημοψηφίσματα, εκλογές… Πολλά πράγματα υπάρχουν. Η δημοκρατία έχει καίριες θέσεις”.

Κατά τον κ. Κουρουμπλή: “Τα πράγματα στην Ευρώπη δείχνουν ότι είναι ώρα για μια νέα στροφή. Υπάρχουν κάποιες στιγμές οριακές, όπως λέει και η φιλοσοφία, όπου γίνεται η ανατροπή. Πρέπει να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, όπως λέει ο λαός. Αν υποθέσουμε ότι ο Τσίπρας δεν μπλοφάρει και είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι εκεί που πρέπει να το πάει, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της χώρας του και βεβαίως και της Ευρώπης, δεν μπορεί ούτε να διαλυθεί η Ευρώπη ούτε να φύγουμε από την Ευρώπη”.

Καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο: “Δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια κρίση και για πολιτικούς και για οικονομικούς λόγους, διότι με αυτό που είπε ο Ιταλός αρθρογράφος εννοεί ότι μια κυβέρνηση, αν τραβήξει το πράγμα, θα δημιουργηθεί κρίση στην Ευρώπη”.

αφήστε ένα σχόλιο


9 × = είκοσι επτά