ΜΕ ΑΠΟΨΗ !!!

Με αφορμή τα μηνύματα σας, η δική μου άποψη είναι ότι εμείς τα τελευταία 2 χρόνια με σεβασμό στο αναγνωστικό μας κοινό, δείξαμε συνέπεια και κρατήσαμε μια σταθερή αντιπολιτευτική στάση κατά της δημοτικής αρχής του κ. Κόκκορη, χωρίς παλινδρομήσεις και ΕΙΠΑ – ΞΕΙΠΑ και δώσαμε την μάχη της ενημέρωσης του πολίτη μένοντας κυριολεκτικά σασί (χωρίς βοήθεια), όμως καταφέραμε να μείνουμε στεγνοί και καθαροί, αντίθετα με τα ανυπόληπτα ντελίβερι της αγοράς που κάθε φορά βρίσκουν θύματα και τρόπο να κονομήσουν.

Είναι αλήθεια ότι προεκλογικά στηρίξαμε τον κ. Κόκκορη, όμως μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα καταλάβαμε ότι και αυτή η διοίκηση θα ήταν μια από τα ίδια και πιθανόν χειρότερη, αφού η αλαζονεία και οι επιλογές του κ. Κόκκορη προδιέγραφαν μια πορεία σκοτεινή η οποία δεν θα αργούσε να μπει κι αυτή σε ομηρία από το σάπιο πολιτικό σύστημα που χρόνια ταλανίζει την πόλη.

Εμείς αφού επισημάναμε στον κ. Κόκκορη και στον Νο 2 της δημοτικής αρχής κ. Γεωργούλα, τους προβληματισμούς και τις διαφωνίες μας σχετικά με τις βρομούσες και τις λίγδες για τις οποίες σήμερα πανηγυρικά δικαιωνόμαστε, ξεκαθαρίσαμε ότι τέτοιες συναναστροφές δεν συνάδουν με την προεκλογική δέσμευση του κ. Κόκκορη (Όλα στο Φως), αντίθετα ενισχύουν την άποψη ότι όλα κινούνται και γίνονται στο σκοτάδι.

Ο κ. Κόκκορης από την υπέρμετρη αλαζονεία του πίστεψε ότι τα παρασημοφορημένα με ροχάλα στοιχεία που έβαλε δίπλα του, θα του κρατούσαν χαρακτήρα, όμως τα γεγονότα τον διαψεύδουν χωρίς έλεος, έτσι με γεγονός την δυσάρεστη για όλους συνδιοίκηση με τον φίλο του Λανδράκη, κατάφερε να φθείρει από νωρίς το πολιτικό προφίλ του ευφυή πολιτικού που χρόνια καλλιεργούσε και με αποκορύφωμα την αδυναμία του να διαχειριστεί την κρίση την οποία ο ίδιος δημιούργησε με τα αμαρτωλά οικόπεδα και την χαμένη υπόθεση του διανυκτερεύοντος νεκροταφείου, η οποία θα του απέφερε σημαντικά πολιτικά οφέλη και πιθανόν την επανεκλογή του τον Μάιο του 2014, καθώς και τον αδικαιολόγητο ρεβανσισμό που κατηγορείται ότι επέδειξε στους πολίτες του και την βίαιη συμπεριφορά του σε δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, κατάφερε να καταστρέψει την πολιτική του φινέτσα και τον μύθο που τον ήθελε αδιάλλακτο με τα εκτρώματα του παρελθόντος, έτσι παρά τα απεγνωσμένα λίφτινγκ που επιχείρησαν οι ειδικοί του πνεύματος και των τεχνών τους οποίους κατά κακή του τύχη εμπιστεύτηκε, η βλάβη δεν φαίνεται ικανή να αποκατασταθεί μιας και ο Σεπτέμβρης αναμένεται μαύρος αφού θα υποχρεωθεί να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα από υποθέσεις του που εκκρεμούν με την δικαιοσύνη . Με άλλα λόγια όλα δείχνουν ότι θα έχει την τύχη του συνεταίρου του στην διοίκηση κ. Λανδράκη τον οποίο οι Γλυφαδιώτες έχουν χρόνια καταδικάσει σε ρόλο κομπάρσου τον οποίο όμως για διαφόρους λόγους δεν μπορούν να αποχωριστούν και πολιτικά είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται.

Εμείς για όσους ξέρουν είμαστε από άλλο τετράγωνο, έτσι δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε ότι στα σκατά όση ζάχαρη και να ρίξεις λουκουμάδες δεν γίνονται. Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι ισοβίτες μονιμάδες και συνταξιούχοι στα δημοτικά έδρανα που δεκαετίες ολόκληρες σιτίζονται ερήμην από τον Γλυφαδιώτικο λαό θα πρέπει επιτέλους να πάνε στον αγύριστο.

Οι Γλυφαδιώτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι πολλοί από δαύτους δεν αξίζουν την εμπιστοσύνη τους, δεν μπορούν να ελπίζουν ότι θα λειτουργήσουν για το συμφέρον της πόλης, εξάλλου η πολιτεία τους έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρονται μόνον για το πως θα εξασφαλίσουν τα συμφέροντα τους γι αυτό θα πρέπει να βάλουν ένα τέλος στον Μιθριδατισμό που απορρέει από τα ψώνια και την κατανάλωση της κακής ποιότητας προϊόντων αν θέλουν πράγματι στην πόλη κάτι να αλλάξει.

Για την αντιπολίτευση να πω ότι πράγματι τα τελευταία δυόμιση χρόνια στηρίξαμε τον κ. Βαρβιτσιώτη αλλά δυστυχώς ο έρωτας του Μιλτιάδη για την Γλυφάδα αποκαλύφτηκε τελικά ότι δεν ήταν κάτι το σοβαρό παρά μια σχέση ευκαιριακή από την οποία ωφελήθηκε μόνον ο ίδιος αφού οι συνεχείς υποχρεώσεις του τον κράταγαν μακριά της με συνέπεια το ειδύλλιο να μην έχει ευτυχή κατάληξη όταν ο Μιλτιάδης επέλεξε να ακολουθήσει την πολιτική σκηνή της χώρας. Άποψη μου είναι ότι και εκ του μακρόθεν θα έχει λόγο στην παράταξη και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αν και εφόσον του ζητηθεί. Για τον νέο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για την Γλυφάδα” Γιώργο Αγγελόπουλο θα πω μόνο ότι αν όλες οι παρατάξεις είχαν τέτοιους ανθρώπους στις τάξεις τους δεν θα υπήρχαν φαινόμενα διγλωσσίας και ρουφιανιάς. Πραγματικός τζέντλεμαν και όχι σκαφτιάς των συναδέλφων και αντιπάλων.

Για την κυρία Λυγνού που με ρωτάτε ευθαρσώς και ανεπιφύλακτα θα πω ότι την θεωρώ μια από τις πλέον έντιμες παρουσίες στα δημοτικά δρώμενα, μάλιστα τολμώ να πω ότι με την σωστή στρατηγική και ανοίγματα σε όλους τους χώρους και με την προσθήκη κάποιων επίλεκτων στελεχών, της δίνεται η ευκαιρία για πρώτη φορά να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, με πολλές πιθανότητες να κερδίσει τον δήμο, με την προϋπόθεση όμως ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να το θέλει και η ίδια.

Για τον πρόεδρο των Ποντίων κ. Κυριάκο Τιλγκερίδη που με ρωτάτε, πολλοί θα θυμάστε ότι έχω τοποθετηθεί ανοιχτά και έχω πει ότι η ανάμειξη του με πρωταγωνιστικό ρόλο στα δημοτικά δρώμενα θα ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να απεγκλωβιστεί η Γλυφάδα από τα λαμόγια και τους ματσαράγκες και επιτέλους η πόλη να βρει την ησυχία της. Θεωρώ ότι ο κ. Κυριάκος Τιλγκερίδης αποτελεί κόσμημα για την πόλη, εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι είναι τόσο αγαπητός όσο ελάχιστοι από το σύνολο σχεδόν των δημοτικών παρατάξεων οι οποίες σφάζονται να τον εντάξουν στο ενεργητικό τους, κάτι που όμως που δεν δείχνει να είναι εφικτό αφού ο άνθρωπος δεν θέλει ούτε για αστείο να ρισκάρει την υπόληψη και την αξιοπρέπεια του.

Αναμφισβήτητα καθαρός, χαρισματικός, διορατικός και ευφυής, άποψη μου είναι ότι αν δεν θελήσει ο ίδιος να ηγηθεί μια παράταξης, ξέρει και γνωρίζει επακριβώς ποια παράταξη εμπνέει περισσότερη αξιοπιστία, όραμα και εμπιστοσύνη ώστε με τις απαραίτητες εγγυήσεις να εισχωρήσει στις τάξεις της.

Για ορισμένους από τον τοπικό τύπο που αναφέρεστε ότι ενώ χθες λέγανε άλλα, σήμερα λένε άλλα, δεν έχω κάτι να προσθέσω αφού, την απάντηση την δίνεται οι ίδιοι, όμως για να μην θεωρηθεί ότι υπεκφεύγω θα πω ότι οι ευθύνες για αυτόν τον τσαρλατανισμό που λέτε ότι παρατηρείτε από κάποιους, είναι μοιρασμένες και προσωπικά τις αποδίδω στο ανεξέλεγκτο του επαγγέλματος, στην ερωτική σχέση των εκάστοτε διοικήσεων με τους τοξότες του είδους, αλλά περισσότερο στους ίδιους τους ανθρώπους του τοπικού τύπου που ενώ γνωρίζουν τα παραμάγαζα της κερδοσκοπικής παραπλάνησης – παραπληροφόρησης, έχουν αφεθεί μαζοχιστικά και αδιαμαρτύρητα στο παιχνίδι ενός αθέμιτου ανταγωνισμού με τους πλανόδιους, τους οποίους στο τέλος απορροφούν αδιαμαρτύρητα στις τάξεις τους. Κι όμως υπάρχουν σπουδαίοι εκδότες και δημοσιογράφοι στην πόλη μας.

Για την μπόχα στην οποία όπως λέτε συχνά αναφέρομαι να πω ότι αυτή αναδύεται αποκλειστικά και μόνο με την ευθύνη και την προστασία των δημοτικών αρχών, οι οποίες δεν θέλουν να πουν στους πολίτες την αλήθεια γιατί είναι και αυτές μέρος του συστήματος. Το σύστημα βλέπετε… καλά κρατεί.

Τέλος να πω ότι τα παραπάνω είναι αποκλειστικά και μόνον προσωπικές μου απόψεις και δεν αποτελούν για κανέναν λόγο πανάκεια για τον αναγνώστη.

 

αφήστε ένα σχόλιο


3 × = είκοσι επτά