Μένιος Φουρθιώτης: «Προκαλούσε εντυπώσεις για να έχει προστασία» λένε οι αρχές – Το τηλεφώνημα που «ξεκλείδωσε» την υπόθεση

Με στόχο να απολαμβάνει την προστασία της αστυνομίας ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να «σκηνοθέτησε» τις επιθέσεις σε βάρος του. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας ο κατηγορούμενος παρουσιαστής ο οποίος απολογείται το Μεγάλο Σάββατο για δυο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα, με τις ενέργειες του «προκαλούσε εντυπώσεις» για να έχει προστασία από τις αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με το διαβιβαστικό ο Μένιος Φουρθιώτης «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες  με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του “κατά παραγγελία χτυπήματα” (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα ήταν αυτό που, σύμφωνα με το πολυσέλιδο έγγραφο, «ξεκλείδωσε» την υπόθεση. Οι πληροφορίες που δόθηκαν στο επίμαχο τηλεφώνημα φέρονται να είναι αυτές που βοήθησαν να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης και να οδηγηθούν οι αρχές στους κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στις «21.4.2021 στις 23:16 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε: “Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο Π… με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε….”». Μάλιστα, ο άγνωστος άνδρας φέρεται να έδωσε στις αρχές τρία κινητά τηλέφωνα. 

Από την έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε ότι πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό της Ν. Ερυθραίας στις 15 Απριλίου 2021 και 19:39 μ.μ. ο Μένιος Φουρθιώτης κάλεσε τον έναν συγκατηγορούμενο του και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα τον δεύτερο.

Περί την 01:55  τις 16η Απριλίου περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών ο Μ. Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μηνύματα στον έναν συγκατηγορούμενο του και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του 01:55 αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω»” όπως σημειώνεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας.

Τα εργαστήρια της αστυνομίας ήταν αυτά που «μίλησαν» καθώς όπως αναφέρεται στο πολυσέλιδο έγγραφο «από την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων δηλαδή τους κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Ν. Ερυθραίας και στους πυροβολισμούς στην οικία Φουρθιώτη προέκυψε ότι έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο Καλάσνικοφ, ενώ τα γενετικά στοιχεία ενός εκ των κατηγορουμένων που βρέθηκαν στο σάκο οδήγησε τους αστυνομικούς συλλήψεις». Σύμφωνα με τις αρχές από την εργαστηριακή εξέταση του σάκου που εντοπίστηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς «προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ  εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων».

Άλλωστε, οι συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή φέρονται να είναι παλιοί γνώριμοι των αρχών καθώς, μεταξύ άλλων, σε βάρος τους έχουν  εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις. Ο ένας δε από τους κατηγορούμενους έχει καταδικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία.

Όσο για τον Μένιο Φουρθιώτη στο διαβιβαστικό της αστυνομίας καταγράφονται μετά το 2005 περισσότερες από 30 υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται το όνομα του είτε έχοντας τον ρόλο του μηνυτή είτε αυτόν του κατηγορούμενου.

Αρνούνται οι κατηγορούμενοι τις κατηγορίες που τους αποδίδονται

Ο Μένιος Φουρθιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται. Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε έτοιμος να απολογηθεί ακόμη και σήμερα χωρίς, ωστόσο, το αίτημα του να γίνει δεκτό καθώς δεν είχε ενημερωθεί για την δικογραφία.

Αλλά και οι συγκατηγορούμενοι του δηλώνουν αθώοι με τον συνήγορο τους Κωνσταντίνο Γώγο να χαρακτηρίζει «αστείο» το γεγονός ότι είναι κατηγορούμενοι «δυο βιοπαλαιστές». «Τα  στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την υπόθεση» τόνισε σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης και πρόσθεσε «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν εργαζόμενοι στην επιχείρηση και δεν έχουν παραπάνω σχέση».

Μάλιστα, ο ένας από τους κατηγορούμενους, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ο Μένιος Φουρθιώτης του είχε ζητήσει να βρει άλλα δύο άτομα για την συνοδεία του, τα οποία θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα για να προβούν σε κάποιες άλλες πράξεις που δεν ήξερε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ήθελε να κάνει κάποιες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν ο ίδιος. Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να ισχυρίστηκε «ότι για όλα έφταιγε ο Φουρθιωτης, ο οποίος δεν είχε καλή συνεννόηση με τα άτομα, στα οποία είχε αναθέσει αυτές τις πράξεις».

Αντιμέτωπος με σωρεία κακουργημάτων και πλημμελημάτων

Αντιμέτωπος με σωρεία κακουργημάτων και πλημμελημάτων είναι ο Μένιος Φουρθιώτης και οι τρεις συγκατηγορούμενοι του που οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελία άσκησε σε βάρος του παρουσιαστή ποινική δίωξη για σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος, ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Επιπλέον, ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία, ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας, σε βαθμό πλημμελήματος καθώς και για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία και πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι τρεις συγκατηγορούμενοι του κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για: σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη σε βαθμό κακουργήματος, για το πλημμέλημα της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας αλλά και της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι τρεις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο θα περάσουν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου κατηγορούμενοι για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων.

Όλοι τους έλαβαν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας που εκκρεμεί σε βάρος τους και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

αφήστε ένα σχόλιο


5 − ένα =