ΛΕΒΕΝΤΗΣ: ΑΣΧΕΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Ο Τσίπρας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κατάσταση – Τι του είπε ο Αμερικανός πρέσβης και προκάλεσε την ανησυχία του

Αγωνιώδη έκκληση για τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Τους θεωρώ άσχετους, έχω αρχίσει και φοβάμαι για τη χώρα» δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη επικαλούμενος μια συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη, ο οποίος, όπως είπε, του είπε ότι «το προσφυγικό θα είναι το θέμα όχι ενός έτους, θα είναι μεγάλο θέμα. Δηλαδή είδα στο πρόσωπό του φόβο και ανησυχία».

Όπως είπε στα Παραπολιτικά FM, «σήμερα (σ.σ. στη συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο) θα ζητήσω οικουμενική κυβέρνηση γιατί τώρα ο Τσίπρας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κατάσταση έτσι όπως είναι ο Τσίπρας αυτή τη στιγμή με ξεσηκωμένη όλη την Ελλάδα».

Εξηγώντας γιατί τάσσεται κατά των εκλογών είπε ότι «οι εκλογές πρώτον θα έχουν τεράστιο κόστος, δεύτερον θα αυξήσουν τις μαύρες τρύπες  και τρίτον τι θα δώσουν; Είναι σίγουρος ο Μητσοτάκης ότι θα πάρει 160; Με 130 θα βγει και αυτός και τι θα κάνει μετά; Δεν θα τηρήσει τη γραμμή της Ευρώπης; Άρα η άρνηση βασίζεται σε μια αρχομανία, αλαζονεία και μόνο».

Διευκρινίζοντας ξανά το σχέδιό του είπε ότι «θα κάνουμε μια οικουμενική μέχρι το τέλος της τετραετίας πρώτον, δεύτερον είναι ισχυρή μια κυβέρνηση 240 εδρών {…} Θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλία και κατάστρωση εθνικού σχεδίου. Πρέπει ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα να κάτσουν σε ένα τραπέζι  δύο- τρεις μέρες να καταστρώσουν ένα σχέδιο. Πρώτα να βρούμε πρωθυπουργό, δεύτερον τεχνοκράτες υπουργούς και τρίτον να γίνει μια ειλικρινής συμφωνία τριών ετών και να μην μπει κανείς πολιτικός γιατί το πολιτικό σύστημα είναι αναξιόπιστο. Το πολιτικό σύστημα μόνο ρουσφέτια ξέρει να κάνει και σκάνδαλα».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για όσα είπε στη Βουλή για «αστυνομικούς γορίλες που σας φυλούν από τους αγρότες αλλά δεν θα σας σώσουν από την κοινωνία» είπε ότι «παραχαράσσουν τα λεγόμενά μου και λένε ότι τους είπα ότι θα φάνε ξύλο, εγώ εννοούσα μέσω εκλογών, μέσα από τη λαϊκή θέληση θα τιμωρηθούν. Γιατί ο λόγος που τρώνε ξύλο οι Συριζαίοι είναι γιατί είπανε ψέματα. Είπανε ψέματα στους αγρότες, είπανε ψέματα σε όλους.
Πήραν τη ψήφο και τώρα κοιτάνε να βάζουν Κοτζαμάνη να τους απειλεί ότι θα τους κλείσει μέσα. Και να λέει ο μεν Τσίπρας στη Βουλή «με διάλογο θα το λύσουμε», η δε Κοτζαμάνη να σχηματίζει δικογραφίες. Ένα κόμμα που πήρε την εξουσία με ψέματα τι θέλει ο λαός να κάτσει με το κεφάλι κάτω να υποκύψει; Όλοι αυτοί ζητάνε πίσω τη ψήφο τους».

αφήστε ένα σχόλιο


3 + = δώδεκα