ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 27-2-2013 το Συνδικάτο Ο.Τ.Α. Αττικής, μέλη του οποίου συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα Συνδικάτου Εργαζομένων στο Δήμο Γλυφάδας και στην Επιτροπή Αγώνα Γλυφάδας, ζήτησε να παραχωρηθεί η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να γίνει συγκέντρωση της επιτροπής για να συζητηθεί το θέμα των Παιδικών Σταθμών και των 2μηνιτών.

Στην απάντησή σας, δια της κα Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία αρνηθήκατε την παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρετε τα εξής ακατάληπτα, ή μάλλον πολύ αποκαλυπτικά. «Μολονότι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα μπορούσε να παραχωρηθεί για πραγματοποίηση εκδήλωσης συνδικαλιστικού ενδιαφέροντος μόνον των εργαζομένων του Δήμου Γλυφάδας, (δηλαδή οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου δεν είναι εργαζόμενοι στο Δήμο; ή οι συμβασιούχοι δεν είναι εργαζόμενοι;) εν τούτοις σύμφωνα με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης-πρόσκλησης, με την οποία καλείτε το κοινό, προκύπτει αναντίρρητα ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αφορά ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος και σκοπών, καθόσον διοργανώνεται από φορείς αλλότριους των συνδικαλιστών των εργαζομένων του Δήμου μας και συγκεκριμένα φορείς ευρύτερους κοινωνικά, συνδικαλιστικά, κομματικά και πολιτικά. Με τη λογική αυτή θα πρέπει να απαγορεύσετε τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί εδώ συμμετέχουν φορείς ευρύτεροι, για να χρησιμοποιήσω τη φρασεολογία σας, κοινωνικά, συνδικαλιστικά, κομματικά και πολιτικά…»

Ρωτάμε λοιπόν: Γιατί αρνηθήκατε την παραχώρηση του χώρου του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια επιτροπή κατοίκων της Γλυφάδας για να συζητήσουν στην αιτηθείσα συγκέντρωσή τους όχι για την ανατροπή της σημερινής εξουσίας, όχι βέβαια ότι αυτό δεν το επιδιώκουμε και άλλωστε και εσείς το ψηφίσατε στις 3-10-2012, αλλά για το πρόβλημα των 2μηνιτών, και την ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών; Μήπως για την «ανακρίβεια» ότι οι 2μηνίτες δεν απολύθηκαν αλλά έληγε η σύμβαση τους, όπως δηλαδή αυτός που εκτελεί συμβόλαιο θανάτου δεν είναι δολοφόνος αλλά επαγγελματίας που σέβεται τη σύμβαση που έχει υπογράψει. Ή μήπως γιατί ούτε να δημαγωγήσετε δεν σας επέτρεψαν, και σας τράβηξαν το αυτί, και δείχνετε τώρα το πραγματικό πρόσωπο της εξουσίας που υπηρετείται; Ρωτάμε επίσης αυτούς, υμών συμπεριλαμβανομένων, που ψηφίσαν το κείμενο της 3-10-2012, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «…Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας κρίνει ότι οι δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και οι σχετικοί νόμοι υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας, είναι εργαλείο για τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, την κατάργηση βασικών εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων και έχουν οδηγήσει στην πτώχευση του λαού. Η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στη γραμμή κατάργησης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, με εργατική, λαϊκή εξουσία…» τι θα τους κάνατε; Θα τους στέλνατε σε κανένα ξερονήσι, ή θα τους εκτελούσατε κιόλας.

Και δεύτερο και σημαντικότερο τι θα κάνετε για την ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών με το αναγκαίο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, κάτι που και εσείς ο ίδιος έχετε επανειλημμένα παραδεχθεί εδώ σ’ αυτήν την αίθουσα ότι χρειάζεται.

Απαιτούμε

Να μην γίνει καμία απόλυση.

Να μην γίνει καμία συγχώνευση τμήματος.

Δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών, χωρίς καμία εξαίρεση, υποχρεωτικά στην προσχολική αγωγή.

Δωρεάν προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά. Να καταργηθούν ΤΩΡΑ τα τροφεία κι οποιαδήποτε άλλη έκφραση ιδιωτικοποίησης. Η ευθύνη της προσχολικής αγωγής του παιδιού να βαραίνει αποκλειστικά το κράτος.

Άμεσες δημόσιες επενδύσεις για κτιριακή υποδομή.

Γενναία χρηματοδότηση των Παιδικών Σταθμών άμεσα. Η Τ.Α. να απαιτήσει ΤΩΡΑ να της δοθούν όσα το κράτος χρωστάει.

Μαζικοί διορισμοί μόνιμου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού.

 

 

Γλυφάδα 6-3-2013

 

αφήστε ένα σχόλιο


5 + = έντεκα