ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ[εικόνες]

KΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Λεωφόρος Αμαλίας και η οδός Πανεπιστημίου, λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των ελεύθερων επαγγελματιών, στα Προπύλαια.

Αργότερα, πρόκειται να κλείσουν και άλλοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της πορείας που έχουν προγραμματίσει οι ελεύθεροι επαγγελματίες προς το υπουργείο Εργασίας.

Eκτός από τους ελεύθερους επαγγελματίες, στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το νέο Ασφαλιστικό βγαίνουν και δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, φοροτεχνικοί και δεκάδες άλλοι επιστήμονες.

poreia-epistimonikoi-1

 

Στο υπουργείο Εργασίας η ΑΔΕΔΥ

Παράλληλα, και τη στιγμή που οι αγρότες έχουν στήσει μπλόκα σε όλη την χώρα κλιμκώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των ΔΣ των Ομοσπονδιών και Σωματείων και ευρύτερα τα συνδικαλιστικά στελέχη να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας, που έχουν αποφασίσει οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ κηρύσσοντας (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) δίωρες στάσεις εργασίας από τις 12 έως τις 2 και από τις 2 μέχρι τις 4.

«Αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΔΝΤ για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και παράλληλα διαδηλώνουμε για να εκφράσουμε την οργή μας για τον θάνατο, από εργατικό ατύχημα, του συναδέλφου μας Γ. Σταμέλου, εργαζόμενου στα 5μηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας» αναφέρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

poreia-epistimonikoi-3

poreia-epistimonikoi-7

poreia-epistimonikoi-8Στάση εργασίας στους Δήμους

Παναττική στάση εργασίας στους δήμους, από τις 11:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οργανώνοντας στις 12 το μεσημέρι μηχανοκίνητη πορεία από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, επί της πλατείας Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο, προς το κέντρο της Αθήνας.

Πορεία διαμαρτυρίας από τους επιστημονικούς φορείς

Στα Προπύλαια συγκεντρώνονται από τις 11.30 οι επιστημονικοί φορείς, οι οποίοι στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας και την Βουλή.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και οι γιατροί που εργάζονται στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, που έχουν κηρύξει στάση εργασίας από 11 πμ έως τις 3 μμ.

Στις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού συμμετέχουν οι:

Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Φοροτεχνικών Ελλάδος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.
iefimerida

αφήστε ένα σχόλιο


6 + εννέα =