ΚOYΦΟΝΤΙΝΑΣ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ – ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ 17Ν

– Η 17Ν “έκλεισε” το 2002 λέει ο Λουκάς της οργάνωσης,Δ. Κουφοντίνας

– Τι λέει για τον Χ. Ξηρό που δηλώνει συνεχιστής της οργάνωσης

– Για φάρσα της ιστορίας μιλά ο Κουφοντίνας αναφερόμενος στον Χ. Ξηρό

Πολύ σκληρή και δεικτική η δήλωση Κουφοντίνα μετά την επιστολή και το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού, οπου αυτοπροσδιορίζεται ως ελεύθερο μέλος της 17Ν.

Ο Λουκάς της οργάνωσης, με επιστολή του που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών ουσιαστικά απαντά σε σκληρή γλώσσα πως όχι απλά δεν μπορεί να είναι εκείνος συνεχιστής αλλά δεν έχει και το δικαίωμα να αναφέρεται στην οργάνωση ως συνεχιστής της, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αυτό κινδυνεύει να μετατραπεί σε… φάρσα της ιστορίας.

Όλα αυτά προφανώς στο πλαίσιο του εμφυλίου, τόσο μέσα στην ίδια τη 17Ν με τα μέλη της εδώ και χρόνια να έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα, όσο και μεταξύ των διάφορων λεγόμενων “επαναστατικών” οργανώσεων.

Τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως υπάρχουν ανακατατάξεις στο εσωτερικό της νεοτρομοκρατίας με νέες συνεργασίες που φαίνεται δεν βρίσκουν σύμφωνες όλες τις πλευρές.

Όπως ο Γιωτόπουλος ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε υπόνοιες για τη δράση του Χ.Ξηρού και τους σκοπούς που εξυπηρετεί η απόδρασή του, έτσι τώρα και ο Κουφοντίνας διαχωρίζει τη θέση του.

 

Ολόκληρη η δήλωση Κουφοντίνα:

Όπως έχω πει ξανά, ο ιστορικός κύκλος της 17Ν έχει κλείσει. Το έχω δηλώσει το 2002, όταν υπεράσπιζα την τιμή της οργάνωσης και τις επαναστατικές αξίες που ευτελίζονταν από τις ομολογίες και τραυματίζονταν από το κενό της σιωπής.

Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της. Τα τελευταία χρόνια όμως στη χώρα μας στα πλαίσια του πολύμορφου κινήματος αντίστασης αναπτύσσεται ένα άλλο αντάρτικο. Νέου τύπου πιο μητροπολιτικό με χαρακτηριστικά διαφορετικά από το δικό μας. Το οποίο αναπόφευκτα θα πρέπει να λάβει υπόψη τη δική μας εμπειρία, όπως δοκιμάστηκε στην ιστορική της διαδρομή.

Η κάθε προσωπική επιλογή ένταξης σε αυτό το νέο αντάρτικο κρίνεται και θα κριθεί από αυτήν που ήταν πάντα ο πραγματικός αποδέκτης του λόγου μας, από την αγωνιζόμενη κοινωνία.

Και το κίνημα στην ώρα του θα αξιολογήσει στις διαφορετικές εκφάνσεις του και θα μετρήσει τις δυναμικές, τις προεκτάσεις και τις επιπτώσεις.

Εγώ όμως σήμερα από τη δική μου μεριά οφείλω να προειδοποιήσω προς κάθε κατεύθυνση, προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της.

Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξανακουστεί βάσιμα η γνωστή ρήση του Μαρξ για τη φάρσα της ιστορίας.

Πηγή: newsit

 

αφήστε ένα σχόλιο


− δυο = 5