ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ LIBERAL: ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Βαρυσήμαντη δήλωση κάνει στο liberal.gr ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή όσα συμβαίνουν στη χώρα το τελευταίο διάστημα, με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για έλεγχο της ενημέρωσης και των ΜΜΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει με ιδιαίτερα αποφασιστικό τρόπο την προσήλωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην διαφύλαξη της ελευθεροτυπίας και της απρόσκοπτης λειτουργίας του Τύπου.

Αναλυτικά η αποκλειστική δήλωση του κ. Μητσοτάκη στο liberal.gr έχει ως εξής:

“Στην αστική Δημοκρατία ένα από τα σημαντικότερα αγαθά που οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, υπερασπιζόμενοι το συμφέρον του λαού μας, είναι η ελευθεροτυπία, η ελεύθερη έκφραση και η απρόσκοπτη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης.

Τις τελευταίες ημέρες κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου μεταξύ τους, οι οπαδοί του αριστερού ισοπεδωτισμού.

Τελευταίο και πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα η δήλωση στη Βουλή του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος έκανε λόγο για ΜΜΕ που δεν είναι Δημοκρατικά και κάνουν κατάχρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ενημέρωσης και προφανώς, σύμφωνα με τον υπουργό, χρειάζονται ρύθμιση. Είναι μία απίστευτη δήλωση που τραυματίζει βαριά τη Δημοκρατία μας.

Περιμένω από τον πρόεδρο της κυβέρνησης να πάρει δημόσια θέση για αυτό το ατόπημα του υπουργού του. Η μόνη πραγματική ρύθμιση που χρειάζεται αυτήν τη στιγμή είναι εκείνη που χρειάζεται να κάνει η ίδια η κυβέρνηση στον εαυτό της, ώστε να επανέλθει στις αρχές που ορίζει το Σύνταγμά μας για την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Κάτι που δεν σεβάστηκε στην περίπτωση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Συνεχίζει σήμερα τον ολισθηρό κατήφορο με τις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις στο διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσης συνολικότερα.  Κεντρική ιδέα όλων των «ρυθμίσεων» είναι η «αντικειμενικότητα». Ποιος θα την ορίσει; Σίγουρα όχι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του.

Και σίγουρα η Νέα Δημοκρατία θα είναι παρούσα για να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το αστικό πολίτευμα και τις αρχές που θεμελίωσε στην σύγχρονη δημοκρατία μας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής”.

αφήστε ένα σχόλιο


6 × επτά =