ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ

Με αναφορά στο προσφυγικό ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας την προσπάθεια που κάνει ο ίδιος, όπως και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Η διεθνής εικόνα της χώρας είναι στο ναδίρ, η χώρα είναι απομονωμένη και αντιμετωπίζεται με καχυποψία, η κυβέρνηση καθυστέρησε να τηρήσει τις συμφωνίες που η ίδια υπέγραψε και οδηγήθηκε στην αποδοχή της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μία εξέλιξη που θα μπορούσε να αποφευχθεί» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Στις συναντήσεις μου στην Ευρώπη απαίτησα να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην Τουρκία. Ζήτησα ακόμη να εκπληρώσει τις ευθύνες της και η Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση των προσφύγων. Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή φωνή, πήρα μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ και κράτησα θέση ευθύνης, δεν ενέπλεξα το εθνικό ζήτημα στην κομματική αντιπαράθεση».

Αναφερόμενος στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα, άσκησε σκληρή κρτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι κάθε μέρα που περνά αυξάνεται ο λογαριασμός για την ελληνική κοινωνία.

Επέκρινε το αγροτικό που εξοντώνει τους αγρότες και αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό, που θα επιφέρει μείωση συντάξεων.

«Αναρωτιέμαι, αν μέσα από τη διαπραγμάτευση ο κ. Τσίπρας θέλει να στήσει ένα νέο σκηνικό ρήξης με τους εταίρους. Επίσης, αν ο κ. Τσίπρας με το παράλληλο πρόγραμμα ήθελε να στήσει μία παράσταση, γιατί νιώθει απομονωμένος».

Συνεχίζοντας, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Η κοινωνική ευαισθησία του κ. Τσίπρα είναι σαν την υπευθυνότητά του: μηδενική».

neodimokratis

αφήστε ένα σχόλιο


8 − = δυο