ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Η ΧΩΡΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΑΛΛΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Έχει χάσει τον έλεγχο την ώρα που η χώρα χρειάζεται ηγεσία – Συμψηφίζει προσφυγικό και αξιολόγηση και κινδυνεύει να βρεθεί χαμένος και στα δύο – Ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα

Τρεις ημέρες πριν από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματός του, αποδόμησε πλήρως την πολιτική της κυβέρνησης στηνπροσφυγικη κρίση και της απέδωσε ευθύνες για την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και για την απομόνωσή της από την Ευρώπη.Ενώ τάχθηκε υπέρ της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στην προσπάθεια διαμόρφωσης εθνικής γραμμής, άφησε υπόνοιες ότι ο Αλέξης Τσίπρας την επιδιώκει προσχηματικά. Προειδοποίησε δε, να μην συνδέσει το προσφυγικό με την αξιολόγηση της οικονομίας γιατί κινδυνεύει να ηττηθεί και στα δύο. Προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην παίζουν στα ζαριά την εθνική κυριαρχία για να παραστήσουν τους διαπραγματευτές. Οι μονομερείς ενέργειες και τα βέτο δεν οφελούν. Απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ψυχραιμία».

Ξεκινώντας την ομιλία του ανέφερε: «Το προσφυγικό είναι εκτός ελέγχου, η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και πιο τραγική, η οικονομία συντηρείται με τεχνητές αναπνοές, η κοινωνία βράζει, τίποτε δεν προχωρά, η χώρα αγγίζει πλέον το σημείο μηδέν. Ο μόνος που δεν έχει αυτή την αίσθηση είναι ο άνθρωπος που έφερε την χώρα σε αυτό το σημείο, ο άνθρωπος των κλειστών τραπεζών, των capital control και του τρίτου μνημονίου. Η χθεσινή παρουσία του κ. Τσίπρα ήταν αποκαλυπτική και ανησυχητική. Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει τον έλεγχο, ενώ η χώρα χρειάζεται ηγεσία».

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στοιχεία που “αποδεικνύουν” ότι το 2015 αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική στο προσφυγικό. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το σίγουρο είναι ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλοι κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική. Το 2014, 2,5 φορές περισσότεροι επέλεξαν να μπουν στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας και όχι Ιταλίας. Το 2015 έξι φορές περισσότεροι επέλεξαν να μπουν στην Ευρώπη από την Ελλάδα από ότι από την Ιταλία. Τι άλλαξε; Άλλαξε η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που έστειλε σε όλους νέα σαφές μήνυμα, ότι ο πιο εύκολος τρόπος εισόδου στην Ευρώπη ήταν μέσα απο την Ελλάδα. Δεν ξέρω τι εννοούσε ο πρωθυπουργός όταν έλεγε ότι δεν υπάρχουν σύνορα. Άνοιξε την Αμυγδαλέζα, εξίσωσε τους οικονομικούς μετανάστες με τους πρόσφυγες και τους άφησε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Όταν με καθυστέρηση κατάλαβε τον κίνδυνο δέχθηκε τις αποφάσει της ΕΕ που δημιουργούσαν υποχρεώσεις για την χώρα που αδυνατούσε να εκπληρώσει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δραστηριοποιήθηκαν με καθυστέρηση. Η κυβέρνηση υποεκτίμησε την αντίδραση της Ευρώπης. Δεν αντιλήφθηκε ότι μετά τα γεγονότα στο Παρίσι υπήρξε μία άμεση σύνδεση της τρομοκρατίας με το προσφυγικό. Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε το παράδοξο, ενώ η κυβέρνηση είχε προεξοφλήσει το κλείσιμο των συνόρων, αδυνατεί να χειριστεί το πρόβλημα των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων. Η ανικακότητα της κυβέρνησης Τσίπρα είναι προκλητική».

Σημείωσε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριξε τις θέσεις της χώρας και συμφώνησε με την αποστολή του ΝΑΤΟ. Αναφερόμενος στις προτάσεις του για το μεταναστευτικό είπε ότι πρέπει να δημιουργηθούν όχι μόνο ανοικτοί αλλά και κλειστοί χώροι για τους μετανάστες για να σταλεί ένα μηνυμα αποτροπής. Τάχθηκε υπέρ της πιο ενεργής εμπλοκής του στρατού. «Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποκαταστήσουμε το κύρος της χώρας, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «η κυβέρνηση να σοβαρευτεί, να συμφωνήσουμε την Παρασκευή σε ένα επαρκές σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Εύχομαι η συναίνεση που ζητά ο κ. Τσίπρας να μην είναι προσχηματική».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την επίθεση στον κ. Τσίπρα για την οικονομία και την διαπλοκή. «Η κυβέρνηση παριστάνει ότι διαπραγματεύεται, η στάση της όμως οδηγεί μεγάλο τμήμα της κοινωνίας σε αγανάκτηση και μοιρολατρία, δεν πιστεύει ο κόσμος ότι θα βγούμε απο την κρίση. Επισκεφτήκαμε Κύπρο που βγαίνει από την κρίση, χωρίς να αξιοποιήσει όλα τα κονδύλια μνημονίων. Στην Κύπρο όμως δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, οι πολιτικές δυνάμεις και πολίτες συνεργάστηκαν και τα κατάφεραν. Αυτά ο κ. Τσίπρας τα γνωρίζει αλλά δεν θέλει να αλλάξει, εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, κάθε καθυστέρηση εγκληματική».

Μιλώντας για την δική του στάση είπε ότι «εμείς οφείλουμε να ενώσουμε τον ελληνικό λαό, θέλω να δημιουργήσω συνθήκες εθνικής ενότητας στον ελληνικό, λαό, αλλά αυτό ενοχλεί Τσίπρα που ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την ομάδα του ότι «αποδομεί και τις τρεις εξουσίες» και υποστήριξε: «Η Βουλή έχει μετατραπεί σε έναν ναό κακής νομοθέτησης, η εκτελεστική εξουσία αλώνεται από κολλητούς και φίλους, η δικαιοσύνη υφίσταται πιέσεις και νοθεύεται η ανεξαρτησία της, με ανεπίτρεπτες πολιτικές παρεμβάσεις. Ας πάψουν ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του να παριστάνουν τους πολέμιους της διαπλοκής. Είναι οι τροχονόμοι της νέας διαπλοκής. Η επιλογή του κ. Τσίπρα είναι λάσπη αντί για θεσμική αναβάθμιση και επιχείρηση χειραγώγησης των θεσμών».

Αναφέρθηκε και στα εσωτερικά του κόμματος λέγοντας: «Εμείς εξυγιαίνουμε την οικονομική κατάσταση της ΝΔ και βάζουμε τάξη στα του οίκου μας. Την Πέμπτη, θα παρουσιάσω αναλυτικά το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ και δεν πρόκειται να την διαβάλλει καμία άσφαιρη τουφεκιά από τον καλολαδωμένο μηχανισμό της κυβέρνησης».

Κλείνοντας ανέφερε: «Οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας. Η ΝΔ ήδη πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις και εκφράζει ένα διευρυμένο ρεύμα υπέρ των μεταρρυθυμίσεων. Στα ψέματα και την ανικανότητα του κ. Τσίπρα θα αντιπαραθέσουμε την αλήθεια και την αποτελεσματικότητα».

protothema.

αφήστε ένα σχόλιο


1 × έξι =