ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

​Μπορεί οι ιδεολογικές διαφορές που χωρίζουν τον Δ. Κουτσούμπα από τον Κ. Μητσοτάκη να είναι τεράστιες, όμως σήμερα οι δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συμφώνησαν τουλάχιστον σε ένα πράγμα, ότι ζούμε σε δύσκολες εποχές.

«Παρά τις μεγάλες ιδεολογικές διάφορες, υπάρχει σεβασμός στην ιστορική διαδρομή και τον θεσμικό ρόλο του ΚΚΕ», είπε ο κ. Μητσοτάκης, υποδεχόμενος στο γραφείο του στη Βουλή τον κ. Κουτσούμπα και συνέχισε:

«Όπως είναι γνωστό, έχουμε πολύ μεγάλες ιδεολογικές διαφορές με το ΚΚΕ, υπάρχει όμως απόλυτος σεβασμός στην ιστορική του διαδρομή και στον θεσμικό του ρόλο. Παρά τις διαφορές, πίστευα και πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας και συζήτησης με τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου, όποιες κι αν είναι οι ιδεολογικές καταβολές».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι «ζούμε εποχή πολύ δύσκολη, ζούμε εποχή μεγάλων κοινωνικών εντάσεων. Η κοινωνία βράζει και θα πρέπει όλοι με τον τρόπο μας, ο καθένας από την δική του αφετηρία να μην ενθαρρύνει ούτε κοινωνικούς αυτοματισμούς και να διευκολύνει έτσι ώστε να εκτονώνεται αυτή η πολύ μεγάλη πίεση που νομίζω ότι όλοι μας διαπιστώνουμε».

«Πιστεύω ότι ο καθένας με τον δικό του τρόπο και από την δική του οπτική γωνία μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε πως:

«Όπως είπατε είναι πολύ δύσκολη εποχή, ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο, έχει πληρώσει πάρα πολλά αυτά τα χρόνια, έχει ματώσει κυριολεκτικά από την οικονομική κρίση και βεβαίως με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων και των προηγούμενων και με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε δικαιολογημένα εξεγείρεται, δικαιολογημένα απογοητεύεται, δικαιολογημένα οργίζεται και ξεσηκώνεται».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «ο ελληνικός λαός, το εργατικό-λαϊκό κίνημα, έχει και την πείρα και τη γνώση, να καθορίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το περιεχόμενο του αγώνα τους, πολύ περισσότερο να καθορίσουν τις μορφές πάλης με τις οποίες θα διεκδικήσουν το δίκαιό τους» και τόνισε ότι το ΚΚΕ θεωρεί «ότι όλες οι μορφές πάλης, εφόσον είναι με βάση τα πραγματικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα του λαού και της χώρας θα πρέπει να διεκδικούνται».

«Το ΚΚΕ, ξέρετε, έχει εκφράσει την αλληλεγγύη του σ’ αυτούς τους αγώνες και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και για τους αγρότες και για τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, μισθωτούς είτε αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες που βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα, και πιστεύουμε ότι αυτός ο αγώνας μπορεί να κλιμακωθεί με βάση τις αποφάσεις των συλλογικών τους φορέων και βεβαίως μέσα εκεί μπορεί να οργανωθεί και η μεγάλη κοινωνική-λαϊκή συμμαχία με σωστό περιεχόμενο αγώνα και αιτημάτων σε μια κατεύθυνση τέτοια που να μπορεί να διεκδικεί πραγματικά τα δίκαια αιτήματά τους και φυσικά εκεί έχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι, άσχετα αν ψηφίζουν ΚΚΕ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Αυτή η λαϊκή συμμαχία, πιστεύουμε, ότι μπορεί να αποτελέσει και το μέλλον αυτού του τόπου», κατέληξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

star

αφήστε ένα σχόλιο


× 4 = τριάντα έξι