ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ: «ΚΟΒΟΥΝ» ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ – ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΡΕΝΕΒΗ;

Ο δημοφιλής σε Ελλάδα και Κύπρο τραγουδιστής, με τις συχνά πυκνά προκλητικές πολιτικές απόψεις του, πλέον κατάφερε μετά την Ελλάδα να διχάσει και την Κύπρο και μάλιστα σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, με το ΑΚΕΛ να αιτείται το «κόψιμο» της συγκεκριμένης εκπομπής του ΡΙΚ.

«Οι ρατσιστικές και προσβλητικές αναφορές του καλλιτέχνη Νότη Σφακιανάκη για τους Σύρους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, όπως αυτές έχουν ήδη προβληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνιστούν μια βάναυση πρόκληση για τα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά συναισθήματα και αρχές του λαού μας.

Την ώρα που ο ελληνικός λαός έχει ξεπεράσει τον εαυτό του, επιδεικνύοντας μια αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη στους Σύρους πρόσφυγες, το ΡΙΚ επιλέγει να παρουσιάσει ένα ελληνόφωνο καλλιτέχνη, που με το λόγο του υποκινεί το μίσος και τη βία», αναφέρει το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωση του.

Το ΑΚΕΛ καλεί έστω και την υστάτη το ΡΙΚ όπως ακυρώσει την προβολή της εκπομπής, σεβόμενο μεταξύ άλλων την κυπριακή και ευρωπαϊκή νομοθεσία, με βάση την οποία δεν τίθεται ζήτημα ελευθερίας της έκφρασης απέναντι στο ρατσιστικό λόγο. Ο ρατσισμός, εξ” ορισμού, είναι εχθρός και της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

αφήστε ένα σχόλιο


− 1 = μηδέν