ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ

Κάθε λεπτό που περνά εξανεμίζονται οι ελπίδες και εντείνεται η αγωνία για την τύχη των Μητροπολιτών Χαλεπίου του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και της Συρο-Ιακωβίτικης Εκκλησίας.

Στενοί συνεργάτες και των δύο Μητροπολιτών, μιλώντας στο dogma.gr εξέφρασαν τους φόβους και την αγωνία τους, αφού κανείς από τους δύο δεν έχει παρουσιάσει κανένα σημάδι ζωής.

Τώρα όλοι φοβούνται πως ή το νέο της απελευθέρωσης που μετέδωσε αρχικά του Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο μια χριστιανική οργάνωση στην περιοχή, και στη συνέχεια όλα τα Μ.Μ.Ε του πλανήτη, ήταν ψευδές ή πως πράγματι τους απελευθέρωσαν αλλά στην πορεία τους συνέβη κάτι.

«Φοβόμαστε μήπως οι απαγωγείς έδωσαν την ψευδή αυτή είδηση ώστε να κερδίσουν χρόνο, για να κρυφτούν και να τους μεταφέρουν αλλού» είπε στο dogma.gr στενός συνεργάτης του κ. Παύλου.

Από την πλευρά του έτερου απαχθέντος, του Συρο-Ιακωβίτη Επισκόπου είπα στο dogma.gr πως «Δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πληροφόρηση. Κανείς δεν μας έχει ενημερώσει επίσημα, όλος ο κόσμος μιλά για απελευθέρωση και εμείς δεν έχουμε κανένα νέο».

Ο συγκεκριμένος φανερά συντετριμμένος δεν μπόρεσε να κρύψει την αγωνία του. Στην ερώτηση μας, αν ήταν ψευδής η είδηση ώστε να κερδίσουν οι απαγωγείς χρόνο, ο Σύριος εκκλησιαστικός αξιωματούχος απάντησε «Όλα είναι πιθανά».

Πριν από λίγο το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει καμία εξέλιξη: «Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλες τις εξελίξεις και τις σχετικές πληροφορίες από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγορίου Yohanna Ibrahim», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, και υπογραμμίζεται πως για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη εξέλιξη θα υπάρξει ανακοίνωση.

 

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ × 9 =