“ΚΑΛΩΣ…ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΑΝ: ΟΙ “53” ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ ΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις, ενοχλητικές, που δημιουργούν ερωτηματικά»

Με κριτική στην κυβέρνηση για «σοβαρές και ενοχλητικές καθυστερήσεις, που δημιουργούν ερωτηματικά στον λαϊκό κόσμο» επανέρχεται η κίνηση των «53+», μέσω τους μέλους της Πάνου Λάμπρου. Το κείμενό του με τίτλο «Γιατί τέτοια εμμονή με τους 53+;» δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της κίνησης commonality.gr.

«Όλο αυτό το διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας εκατοντάδες άρθρα για την Πρωτοβουλία Μελών 53+, τα περισσότερα από τα οποία είναι ανάξια οποιουδήποτε σχολιασμού», παρατηρεί ο κ. Λάμπρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «γνωρίζουμε ότι ο ρόλος μας ως τάση σε ένα μαζικό κόμμα που αυτή τη στιγμή είναι στην κυβέρνηση, δεν είναι εύκολος. Δίνουμε μια μάχη μετά από ήττα. Ζούμε με αντιφάσεις και δεν φοβόμαστε να το πούμε. Έχουμε αμφιβολίες, επίσης δεν το κρύβουμε. Παλεύουμε για να νικήσουμε. Διόλου εύκολη υπόθεση. Ο εχθρός είναι πανίσχυρος, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο της αριστεράς.

Υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις, ενοχλητικές, που δημιουργούν ερωτηματικά στον λαϊκό κόσμο, που υποφέρει στην καθημερινότητά του. Αναζητάμε εναλλακτικές, δρόμους απεγκλωβισμού από επιτροπεία και μνημόνια. Ζούμε στην Ευρώπη, αλλά παλεύουμε για μια άλλη Ευρώπη, που θα κινείται σε απόλυτη αντίθεση με το σημερινό έκτρωμα της Ε.Ε.».

«Διεκδικούμε μια διαφορετική πορεία», σημειώνει ο κ. Λάμπρου και προσθέτει: «Το λέμε. Πιστεύουμε ότι μπορούν να γίνουν βήματα, που θα αλλάξουν το τοπίο και τις συνειδήσεις. Χρειάζονται, όμως, τολμηροί βηματισμοί, ανταγωνιστικό σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος. Η διάκριση αριστεράς-δεξιάς, παραμένει υπαρκτή και αυτή που μπορεί να δώσει απαντήσεις, αρκεί να ξεδιπλωθεί, να γίνει παράδειγμα, εφαρμοσμένη πολιτική εκεί που στις σημερινές συνθήκες μπορεί. Η Πρωτοβουλία Μελών 53+ θα συνεχίσει να μιλά και να πράττει».

αφήστε ένα σχόλιο


2 + = δέκα