ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ: ΤΑ “ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ” ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΜΟΥΖΑΛΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!

Ένταση επικρατεί κατά την επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στο Ελληνικό, όπου στεγάζονται χιλιάδες πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους προχώρησαν την Κυριακή σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους.

Ο κ. Μουζάλας, αν και αρχικά φάνηκε ότι ήθελε να συνομιλήσει με τους πρόσφυγες, καθώς πήγε στο Ελληνικό χωρίς συνοδεία ή αστυνομική δύναμη, στη συνέχεια όμως ζήτησε να σπάσει το λουκέτο της κατάληψης χώρου στο Ελληνικό, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εκ μέρους ομάδας προσφύγων.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε, καθώς καμία πλευρά δεν έκανε πίσω και στο σημείο έφθασαν αστυνομικές δυνάμεις.

Τελικά μετά από διαβουλεύσεις ομάδας προσφύγων με τον κ. Μουζάλα, συμφωνήθηκε να ανοίξει η πόρτα της κατάληψης στο χώρο αναχωρήσεων εξωτερικού, προκειμένου εκεί να γίνει η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών και η ενημέρωση που ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θέλει να κάνει στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, οι πρόσφυγες δεν επέτρεπαν στον κ. Μουζάλα να περάσει μέσα στον χώρο της κατάληψης. Πολλοί από αυτούς είχαν σταθεί μπροστά και πίσω από την σιδερένια πόρτα που παρέμενε κλειστή με λουκέτο, ενώ στο σημείο της έντασης υπήρχαν πολλά παιδιά, μερικά από τα οποία είχαν σκαρφαλώσει πάνω στην πόρτα.

Οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες συνθήκες στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Ζητούν ζεστό νερό, θέρμανση, συνθήκες υγιεινής και γενικότερα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Σύμφωνα με καταγγελίες του ΚΕΕΡΦΑ, μητέρες με βρέφη και μικρά παιδιά δεν έχουν σε στοιχειώδη επάρκεια τα απαραίτητα, όπως πάνες και βρεφικό γάλα, το φαγητό είναι απαράδεκτο, δεν υπάρχει ζεστό νερό και πλυντήρια, ενώ οι πρόσφυγες στερούνται πρόσβασης και στα νοσοκομεία, καθώς δεν υπάρχουν μεταφραστές.

Newsroom ΔΟΛ

αφήστε ένα σχόλιο


ένα + = 4