ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ! ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ;

Πρόσφατα ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εξέδωσε μία σκληρή ανακοίνωση-καταγγελία εναντίον της κυβέρνησης.Παλαιότερα θα ήταν πρώτη είδηση σε όλα τα ΜΜΕ και θα προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων, ίσως και την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών.

Σημερα όμως η ανακοίνωση αυτή θάφτηκε απ’ όλα τα ΜΜΕ.

Με την καταγγελία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. κ. Αδαμόπουλος αποκάλυψε με ποιο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο το Υπουργείο οικονομικών μας ληστεύει εν ψυχρώ, αλλά και πως τα θεσμικά όργανα εύρυθμης λειτουργίας του κράτους και προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη, εξωθούνται και μετατρέπονται από την κυβέρνηση σε αδίστακτα όργανα παρανομίας. Γίνονται συνεργοί της κυβέρνησης στην «με το πιστόλι στον κρόταφο» καταλήστευση μας και μάλιστα με εξασφαλισμένη εκ των προτέρων την ασυλία από τα κατάφωρα ειδεχθή κακουργήματά τους!

Για ποια Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Κράτος Δικαίου και ισονομίας μας τσαμπουνάνε; Μπούρδες και κουραφέξαλα. Τα έχουν γράψει όλα αυτά στα παλιά τους τα παπούτσια με τον τρόπο που νομοθετούν.

Ξεριζώνουν κάθε έννοια αισθήματος Δικαίου στην συνείδηση του κάθε πολίτη, ο οποίος αν είχε πέσει στα χέρια αδίστακτων ληστοσυμμοριών, θα είχε πολύ καλύτερη μεταχείριση! Φαντάζουν παντελώς απίστευτα όλα αυτά. Δυστυχώς επιβεβαιώνονται καθημερινα από τα γεγονότα της ζοφερής πραγματικότητας στην σημερινή Ελλάδα, των αλλεπαλληλων μνημονίων της ΤΡΟΙΚΑ και τα επακόλουθα μέτρα εξόντωσης κάθε εθνικής ικμάδας. Ούτε να σκεφθώ δεν θέλω στο που μπορεί να καταλήξουν όλα αυτά!

Τι λέει η καταγγελία του Προέδρου Δ.Σ.Α.

Στις 3-7-2013 ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. κ. Αδαμόπουλος, ο οποίος κατ’ επανάληψη με τις τεκμηριωμένες δηλώσεις και ανακοινώσεις του, τιμά το επάγγελμα του και την θεσμική του ιδιότητα ως πρόεδρου του μεγαλύτερου επιστημονικού Συλλόγου της χώρας, δημοσιοποίησε μία πλήρως τεκμηριωμένη καταγγελία εναντίον της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Αδαμόπουλος αποκάλυψε ότι πρόσφατα, το Υπουργείο Οικονομικών προσέθεσε σε κάποιο νομοσχέδιο, μία τροπολογία με την οποία ουσιαστικά, «δίνει ασυλία στα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που πρωτοστάτησαν σε υποθέσεις όπως το μνημόνιο, το PSI, και άλλα σημαντικά θέματα δημοσίου συμφέροντος”, όπως γράφει αυτολεξεί στην ανακοίνωσή του.

Αυτή η τροπολογία θεσπίσθηκε για πρώτη φορά με τον Νόμο 3094/2003. Αποσκοπούσε τότε στην αποτελεσματική λειτουργία και προστασία του Συνηγόρου του πολίτη, από εκφοβιστικές μηνύσεις παραβατών εναντίον του,οι οποίοι με τον τροπο αυτο, επεδίωκαν να αποτρέψουν την καταγραφη των αποκαλυπτικων κρισεων και αποψεων του Συνηγόρου του πολίτη και των βοηθών του, στις πορισματικές τους εκθέσεις.

Με αυτή τη νομική διάταξη, οι εκφοβιστικές μηνύσεις δίωξης του κάθε παρανόμου εναντίον του Συνηγόρου του πολίτη και των βοηθών του που τους ξεσκέπαζαν, αυτομάτως πήγαιναν στο Αρχείο. Ήταν διάταξη ορθή και επιβεβαιωμένη, διότι έλυσε τα χέρια της Ανεξάρτητης Αρχής του συνηγόρου του πολίτη να κάνει αποτελεσματικά το έργο της.

Το Υπουργείο Οικονομικών ενεργώντας υποχθόνια, σκέφθηκε υστερόβουλα αυτή την προστασία από τις μηνύσεις να την επεκτείνει και στα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.Τελευταια τα μέλη του Ν.Σ.Κ. άρχισαν να φοβούνται για τις συνέπειες των υπογραφών τους στις γνωμοδοτήσεις που εξεδωσαν, συγκάλυψης και νομιμοποίησης των διαφόρων εγκληματικών ενεργειών εις βάρος των συμφερόντων του Κράτους που διαπράττουν ασύστολα κυβερνητικά στελέχη, Υπουργοί κλπ. Με κάτι τέτοιες γνωμοδοτήσεις συγκαλύφθηκαν ή νομιμοποιήθηκαν κατάφωρα αντισυνταγματικές πράξεις της κυβέρνησης, ή εγκληματικές ενέργειες κρατικών αξιωματούχων. Υπάρχουν ήδη πολλές δικογραφίες στις οποίες η Δικαιοσύνη έχει εντοπίσει τεράστιες ποινικές ευθύνες σε μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τα οποία πλέον ειχαν συναισθανθει τους προσωπικούς κινδύνους και επαυσαν να είναι πειθήνια όργανα συγκάλυψης αυτών των εγκληματικών αυθαιρεσιών της κυβερνητικής εξουσίας.

Ο κ. Αδαμόπουλος υπενθύμισε κάποιες απ’ αυτές τις υποθέσεις. Υπάρχουν και άλλες, όπως του Βατοπεδίου κλπ. Παραθέτω στη συνέχεια ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα της ανακοίνωσης του , με το οποίο ξεσκεπάζει την δολιότητα, τις σκοπιμότητες και την υποκρισία της κυβέρνησης προκειμενου να προστατευσει τους συνενόχους της και περαιτέρω να τους εξωθησει να παραβαίνουν τα καθήκοντά τους: « Κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιχειρείται να παρασχεθεί ‘ασυλία’ στα μέλη ενός Διοικητικού οργάνου, τα οποία πρωτοστάτησαν μεταξύ άλλων στην παροχή γνωμοδοτήσεων σχετικά με την σύναψη του Μνημονίου, την συμφωνία του Προγράμματος Ανταλλαγής Ομολόγων (PSI) και άλλες εξαιρετικά σημαντικές υποθέσεις που σχετίζονται με την προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και ολόκληρου του ελληνικού λαού. Σημειωτέον το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, δεν αποτελεί καν ανεξάρτητη αρχή, ώστε να νοείται, εν προκειμένω, οποιαδήποτε ανάλογη νομική προστασία των μελών του σε σχέση με τα μέλη του Συνηγόρου του πολίτη. Η παροχή δυνατότητας σε οποιονδήποτε να διαπράττει κάθε είδους παράνομες πράξεις, τόσο σε βάρος του Δημοσίου, όσο και σε βάρος απλών πολιτών, και να μην λογοδοτεί ενώπιο κανενός, είναι τουλάχιστον σκανδαλώδης για μια δημοκρατική κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν από την μια πλευρά να συζητάμε για την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος προς την κατεύθυνση της άρσης των προνομίων σχετικά με τους περιορισμούς στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά πολιτικών προσώπων και από την άλλη πλευρά, αντίστοιχοι περιορισμοί να επεκτείνονται σε πάσης φύσεως «εκλεκτούς» της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας. Ως γνωστόν αυτό συνέβη πρόσφατα και με την απαλλαγή από κάθε ευθύνη των μελών των διοικητικών συμβουλίων των Ελληνικών Τραπεζών… αλλά και των στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος για την απόφαση συμμετοχής του κοινού κεφαλαίου των ΝΠΔΔ και των Ασφαλιστικών Φορέων του Δημοσίου αναδιάταξης του Ελληνικού Χρέους… Εν’ όψει των ανωτέρω, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την εν λόγω ρύθμιση, στο νομοσχέδιο, άλλων να καταψηφισθεί από την Βουλή ή, σε αντίθετη περίπτωση, να μην τύχει εφαρμογής από τα Ελληνικά Δικαστήρια, τα οποία υποχρεούνται να μην εφαρμόζουν νόμο που το περιεχόμενό του είναι αντίθετο προς το σύνταγμα».

Αναγκαίες διευκρινήσεις και … συγκρατείστε την οργή σας!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, (ελπίζω να είναι λίγοι) διευκρινίζω περαιτέρω τα σχετικά γεγονότα πού υπαινισεται ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α στην παραπάνω καταγγελία του και αφορουν βαρυτατα εγκληματα τα οποια διεπραξαν οι Διοικήσεις των Τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδος εις βαρος ολων των Ελληνων και στην συνεχεια εσπευσε η Βουλη και με νομοθετικες ρυθμισεις τους απηλλαξε απο καθε ευθυνη.Ιδου οι δύο αθλιότητες που εχουν εξαγριωσει και τον πιο πραο Ελληνα πολιτη και τον εξωθουν να γινει “πιστολερος”και να παρει τον Νομο στα χερια του.

1. Ο άξιος, αλλά ενοχλητικός, δικαστής κ. Πεπόνης που τον εξανάγκασαν πρόσφατα σε παραίτηση από την εισαγγελία πάταξης του Οικονομικού Εγκλήματος, είχε εντοπίσει και τεκμηριώσει τις τεράστιες ποινικές ευθύνες των Διοικήσεων των Τραπεζών και των στελεχών τους, που δανειοδότησαν χωρίς καμία εξασφάλιση εγγυήσεων όλα τα πολιτικά κόμματα με το συνολικό ποσό των 300 εκατ. ευρώ περίπου. Τα χρήματα αυτά, «δανεικά και αγύριστα» περνούν σημερα αθόρυβα στις ζημιές των Τραπεζών και με νόμο τη κυβέρνησης θα τα πληρωσουμε όλοι εμείς οι έλληνες φορολογούμενοι , όπως πληρώσαμε τα δισεκατομμύρια των επιχορηγήσεων που πήραν και παίρνουν όλα τα κόμματα από τον κρατικό κορβανά, τα οποία προφανώς δεν τους έφθασαν και εξανάγκασαν τις Διοικήσεις των τραπεζών να τους δανειοδοτήσουν χωρίς εγγυήσεις!

Ο κ. Πεπόνης είχε έτοιμα τα κατηγορητήρια για να στείλει στον Κορυδαλλό κορυφαία Τραπεζικά στελέχη αλλά τον φρεναρησαν ως εξης:. Έντρομα αυτά τα στελέχη μετα τις απολογιες τους στον κ.Πεπονη έτρεξαν στην κυβέρνηση και τους αρχηγούς των κομμάτων και ζητησαν αρον-αρον με νομο να αμνηστευθουν, για να μην «κελαηδήσουν» και αποκαλύψουν τα μυστικά που ξέρουν σε βάρος των πολιτικών. Ακαριαία με τροπολογία που ψήφισαν νύχτα, έδεσαν τα χέρια του κ. Πεπόνη και η δικογραφία της καραμπινατης ληστείας όλων μας, μπήκε στο Αρχείο!

2. Στην Τράπεζα της Ελλάδος είχαν καταθέσει και εμπιστευτεί τα χρήματά τους για απόλυτη εξασφάλιση και για να βοηθήσουν το κράτος ολα τα Ασφαλιστικά Ταμεία, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια,αλλα και απλοί πολίτες.(Ειναι το πιο σιγουρο μερος για την διασφαλιση χρηματων σε ενα σοβαρό κράτος, αλλά το πιο επικινδυνο σε ενα κρατος-λησταρχείο).

Όμως η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα να «κουρέψουν» τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου πάνω από το μισό της αξίας τους με άμεση συνέπεια να χαθούν πάνω από τα μισά χρήματα όσων τα είχαν καταθέσει στη Τράπεζα της Ελλάδος και τα είχαν μετατρέψει σε ομόλογα. Αντίθετα όσοι τα είχαν καταθέσει σε έντοκο λογαριασμό χωρίς να τα έχουν μετατρέψει σε ομόλογα, δεν διέτρεχαν κίνδυνο κουρέματος.

Ο αθεόφοβος και κατάφωρα εγκληματίας Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος, που είχε υποχρέωση να προστατεύει τα συμφέροντα όλων των πελατών της Τράπεζας της Ελλάδος απεμπόλησε το καθήκον του.

Δύο εικοσιτετράωρα πριν γίνει το κούρεμα των ομολόγων και χαθούν πάνω από τα μισά χρήματα του κόσμου,έδωσε εντολή να μετατραπούν σε ομόλογα ολα τα ρευστά διαθέσιμα των καταθέσεων των ασφαλιστικών ταμείων, Πανεπιστημίων, Νοσοκομείων, συλλόγων κλπ τα οποία δεν διέτρεχαν κίνδυνο να «κουρευτούν» χωρίς να ρωτήσει τους κατόχους, ενώ ήδη γνώριζε ότι θα χάσουν τα χρήματά τους όσοι τα είχαν μετατρέψει σε ομόλογα!!. Προφανώς εδωσε αυτη την εντολη με την προτροπή και τις πλάτες της κυβέρνησης,για να κατακλεψουν απο κοινου ολο τον κοσμο που επιστευθηκε στην Τραπεζα της Ελλαδος τα χρήματα του. Ένα 24ωρο αργότερα, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, ασφαλιστικά ταμεία κλπ διαπίστωσαν ότι είχαν ληστευθεί άγρια και εν ψυχρώ.Τις συνέπειες τις βλέπουμε και τις πληρώνουμε όλοι μας, στις συντάξεις , στην περίθαλψη,στην λειτουργια των Πανεπιστημιων,στους θρηνους εξω απο τα δικαστηρια των μικροομολογιουχων που τους φαγανε τις οικονομιες μιας ολοκληρης ζωηςκλπ.

Ο κ. Προβόπουλος έπρεπε αμέσως να μπει φυλακή με την διαδικασία του αυτόφωρου, για να αποκατασταθεί στο ελάχιστο το λαϊκό αίσθημα Δικαίου. Εξακολουθεί χωρις ιχνος ντροπής και με περισση θρασυτητα να παραμένει στη θέση του και στο απυρόβλητο, ατσαλάκωτος, με την βούληση της κυβέρνησης, καίτοι διέπραξε αυτό το αυταπόδεικτο έγκλημα συνέργειας σε ληστεία!!.Ομως και αυτο το καραμπινατο κακούργημα έχει αμνηστευθεί με νομική διάταξη που ψήφισε η Βουλή μας. Οι Γερμανοί ναζήδες ήταν καλύτεροι,ειχαν τακτ, διότι κράτησαν τα προσχήματα. Μας υποχρέωσαν και αυτοί με το «πιστόλι στον κρόταφο» να συνάψουμε μαζί τους αναγκαστικό δάνειο.Ναι μεν μας τα “πήραν και αυτοι χονδρα,” αλλα τουλαχιστον υποσχεθηκαν να μας τα επιστρέψουν όταν τελειώσει ο πόλεμος με έγγραφη δέσμευση του Χίτλερ. Δέσμευση που κατα το Διεθνες Δικαιο ειναι ισχυρη,ασχετως εαν η σημερινή δήθεν Δημοκρατική Γερμανία της Μέρκελ – Σόιμπλε δεν αναγνωρίζει και αρνείται να εξοφλήσει.

Οι δικοί μας «λήσταρχοι» σημερα ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν. Και ληστεύουν εν ψυχρω και δέρνουν αλύπητα με τα ΜΑΤ,οπως τους φουκαράδες μικροομολογιούχους που τους φάγανε τους κόπους της ζωής τους και τους εξωθούν να πέφτουν από τα μπαλκόνια.

Τι άλλο να πω και τι άλλο θα δουν τα μάτια μας θεέ μου!

Και μη χειρότερα. Έχει τέλος η κατρακύλα σ’ αυτή τη χώρα;

αφήστε ένα σχόλιο


− τέσσερα = 4