ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ.

ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ???

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ.

Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Γ. Παπανικολάου (αριστερά) και τον κ. Λ. Ζαγορίτη στα γραφεία της Νεολαίας του κόμματος στην οδό Λυκούργου

kotakis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

Στα πρόθυρα μιας πρωτόγνωρης σύγκρουσης, που αν κλιμακωθεί δεν αποκλείεται πλέον να φτάσει τη Νεολαία της ΝΔ στα όρια της διάσπασης, κινούνται από την περασμένη εβδομάδα οι εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ και στη ΔΑΠ, προκαλώντας έντονη αμηχανία στη Ρηγίλλης και στο Μέγαρο Μαξίμου που προσπαθούν απεγνωσμένα να ηρεμήσουν τα οξυμμένα πνεύματα. Η απόπειρα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ κ. Γ. Παπανικολάου να εκλέξει εν κρυπτώ νέα Γραμματεία της ΔΑΠ στην Αθήνα το προπερασμένο Σάββατο, σε συνδυασμό με την άρνησή του να παραιτηθεί παρ΄ ότι εξελέγη ευρωβουλευτής, έχει συνασπίσει απέναντί του μεγάλο τμήμα της Νεολαίας, το οποίο υποστηρίζουν και αρκετά κορυφαία στελέχη της ΝΔ με επικεφαλής τους κκ. Γ. Αλογοσκούφη και Γ. Βουλγαράκη. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στην ΟΝΝΕΔ συγκέντρωσαν την περασμένη εβδομάδα με ευκολία 8.345 υπογραφές και απέστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό, με την οποία ζητούσαν την παρέμβασή του για να αποκατασταθεί η νομιμότητα στη Νεολαία του κυβερνώντος κόμματος και να εκλείψουν φαινόμενα όπως αυτά που εμφανίστηκαν το περασμένο Σάββατο, όπου με συνοδεία μπράβων και «πιστολάδων» η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ έστησε εκλογές σε ξενοδοχείο της οδού Πανεπιστημίου και στη συνέχεια μετέφερε την κάλπη για την καταμέτρηση στη Γεωπονική Σχολή!

▅ Οι «φουσκωτοί» και τα κουμπούρια Τα πνεύματα άρχισαν να οξύνονται σταδιακά από την επομένη των ευρωεκλογών, όταν ο ευρωβουλευτής πλέον και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Παπανικολάου διεμήνυσε στους νεολαίους ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Στην πραγματικότητα ο κ. Παπανικολάου εκτελούσε τις εντολές του Γραμματέα του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτη, ο οποίος αναμένει τις εντολές του κ. Κ. Καραμανλή για το πότε θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να διεξαχθεί σε έναν χρόνο. Επειδή όμως και ο κ. Παπανικολάου θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για τον διάδοχό του, άρχισε ήδη τις περιφερειακές αρχαιρεσίες προκαλώντας τις αντιδράσεις της «αντιπολίτευσης» στην ΟΝΝΕΔ, η οποία είναι ιδιαίτερα δυναμική.

Το περασμένο Σάββατο ο κ. Παπανικολάου, σε συνεργασία με τον Γραμματέα της ΔΑΠ κ. Μ. Κασσελάκη, διοργάνωσε μυστικά εκλογές για την ανάδειξη της νέας Γραμματείας της ΔΑΠ Αθήνας στο ξενοδοχείο «Τιτάνια». Η «αντιπολίτευση» τους αντιλήφθηκε και κατέφθασε στο ξενοδοχείο, για να διαπιστώσει ότι είχαν επιστρατευθεί για την προστασία του χώρου κάποιοι «φουσκωτοί» οι οποίοι οπλοφορούσαν και συνιστούσαν με την επίδειξη των όπλων τους στους συγκεντρωμένους να απομακρυνθούν.

«Τι σχέση έχουν οι δημοκρατικές διαδικασίες που σέβεται παραδοσιακά η παράταξή μας με τους μπράβους, τα κουμπούρια και τα νταηλίκια;» αναρωτιούνται οι νεολαίοι στην επιστολή που απέστειλαν στον Πρωθυπουργό.

▅ Ο Πασάς, ο Ζωνιανάς και ο Μαλαπέρδας!

Εκτός της επίσημης αλληλογραφίας όμως με το Μέγαρο Μαξίμου, οι νεολαίοι έχουν στείλει στη Ρηγίλλης και ορισμένα ανεπίσημα υπομνήματα, στα οποία καταγγέλλουν την ηγετική ομάδα της ΟΝΝΕΔ ότι έχει βολέψει σε κρατικές θέσεις όλους τους ευνοουμένους της, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδώνυμα που θα ζήλευε και ο Π. Βλαστός από τις φυλακές! «Το θέατρο του παραλόγου στην ΟΝΝΕΔ συνεχίζεται δίχως τέλος. Κάθε μέρα βγαίνουν στο προσκήνιο και καινούργιες “βρωμιές” της κεντρικής διοίκησης της οργάνωσης και στενού περιβάλλοντος του προέδρου της» αναφέρει ένα από αυτά τα σημειώματα που δημοσιοποιήθηκε μέσω του Ιnternet.

«Βέβαια πώς να παραδειγματιστούν οι ακόλουθοι του κ. Παπανικολάου, όταν ο ίδιος είναι εκλεγμένος ευρωβουλευτής αλλά ΔΕΝ παραιτείται της ιδιότητας του προέδρου της ΟΝΝΕΔ… H μεν στενή του ομάδα βολεμένη στο ΤΤ (και δεν εννοούμε το γνωστό μοντέλο της Αudi, όπως θα ήθελαν κάποιοι να εννοηθεί), τα νέα του στελέχη (Μαλαπέρδας και Ζωνιανάς) προσκολλημένα στον Αντώνη Σαμαρά, ο Χοντρός που είναι καθ΄ όλα “νόμιμα” μετεγγραμμένος από αγνώστου ταυτότητας και εγκυρότητας πανεπιστήμιο του εξωτερικού και ο επί πολλά χρόνια κολλητός του προέδρου, ο Πασάς, ο οποίος ουδέποτε πήρε το πτυχίο της Νομικής αν και εμφανίζεται στη λίστα της ΚΕτης ΝΔμε την ιδιότητα του δικηγόρου. Το παιδί ανειδίκευτος εργάτης είναι και τον βόλεψε και αυτόν στο Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο. Και πολλοί πολλοί άλλοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, συνεργάτες του προέδρου της κυβερνητικής Νεολαίας, που μη νομίζουν πως θα γλιτώσουν…» καταλήγει το σημείωμα των νεολαίων.

Η κούρσα της διαδοχής

ΟΠΩΣπληροφορείται «Το Βήμα», η ηγετική ομάδα της ΟΝΝΕΔ προετοίμαζε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για σήμερα, η οποία όμως είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί, αφού δεν τη γνώριζε ούτε εκείνος που τυπικά τη συγκαλεί, ο Γραμματέας της ΟΝΝΕΔ κ. Κ. Κατσαφάδος.

«Αν συγκληθεί στα μουλωχτά και η Κεντρική Επιτροπή,τότε θα γίνει χαλασμός» προειδοποιούν τα στελέχη της «αντιπολίτευσης» στη Νεολαία, που προειδοποιούν πια ανοιχτά για τον κίνδυνο διάσπασης της ΟΝΝΕΔ. Το βέβαιο είναι ότι έπειτα από όλα αυτά θα ξεκινήσει σύντομα η κούρσα της διαδοχής του 32χρονου προέδρου της ΟΝΝΕΔ κ. Γ. Παπανικολάου, ο οποίος ανέλαβε ήδη τα καθήκοντά του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως ανταμοιβή για τη δραστηριότητα της Νεολαίας και των στελεχών που ζητούν σήμερα την αποκαθήλωσή του!

Αν και είναι νωρίς ακόμη για προγνωστικά, στη διαδικασία διαδοχής θα πρωταγωνιστήσουν ορισμένα στελέχη τα οποία ήδη κινούν τα νήματα των εξελίξεων στη ΔΑΠ και στην ΟΝΝΕΔ. Αυτοί είναι:

Μάνος Κασσελάκης: Γραμματέας της ΔΑΠ, με τον οποίο συνεργάστηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στις εκλογές του Σαββάτου. Είναι ο πρώτος γραμματέας της ΔΑΠ που δεν εκλέγεται από την Αθήνα αλλά από το Ηράκλειο και θεωρείται η «πηγή του κακού» για την αναταραχή που επικρατεί στη φοιτητική παράταξη της ΝΔ.

Δημήτριος Βολουδάκης: Πρώην γραμματέας της ΔΑΠ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Θεωρείται το φαβορί για να διαδεχθεί τον κ. Παπανικολά ου και τον καταγγέλλουν οι νεολαίοι ότι εκείνος κάλεσε τους «φουσκωτούς» στο «Τιτάνια», αλλά ο ίδιος το αρνείται.

Δημήτριος Σμυρλής: Ο δεύτερος διεκδικητής της ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ, διατηρεί στενή επικοινωνία με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Μετά τα γεγονότα, θεωρείται ότι, αν δεν υπάρξει άλλη υποψηφιότητα, μπορεί να συσπειρώσει τις δυνάμεις της «αντιπολίτευσης».

Κώστας Κατσαφάδος: Γραμματέας της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος όμως έχει συνταχθεί με την «αντι πολίτευση». Θεωρείτο βέβαιο ότι θα θέσει υποψηφιότητα, αλλά τελικώς θα πολιτευθεί στις προσεχείς εκλογές στον Πειραιά.

Ανδρέας Παπαμιμίκος: Επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη και στενός συνεργάτης του υπουργού Μεταφορών κ. Ευρ. Στυλιανίδη. Θεωρείται δυναμικό στοιχείο και δεν αποκαλύπτει ακόμη τις προθέσεις του, αλλά στην ΟΝΝΕΔ θεωρούν ότι θα είναι υποψήφιος και πιθανός ηγέτης των δυνάμεων που συσπειρώνονται απέναντι από τον κ. Παπανικολάου.

Ευάγγελος Πάνου: Στενός συνεργάτης του κ. Γ. Βουλγαράκη, θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος και πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην ΟΝΝΕΔ, όποιες και αν είναι οι τελικές επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου.

Ευθύμιος Τσίγκας: Ο αποκαλούμενος «αττικάρχης» καθώς είναι υπεύθυνος της ΟΝΝΕΔ για το Λεκανοπέδιο. Ανήκει στην ομάδα Παπανικολάου και ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο, αν το Μαξίμου αποφασίσει να αποσύρει τα φαβορί για να εκτονωθεί η ένταση.

Πηγη: tovima.g

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ − 4 =