Θεμιστοκλέους: 16 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια για τους 18 – 24 ετών

Η επίτευξη του στόχου για τείχος ανοσίας θα είναι εφικτή εντός του καλοκαιριού

Οι ανακοινώσεις του Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ΥγείαςΜάριου Θεμιστοκλέους, για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα.

Για την πορεία και τη στρατηγική της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κοροναϊού μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας δράσης του EMA για την αντιμετώπιση της πανδημίας περί αποφυγής του εμβολίου της AstraZeneca σε πολίτες άνω των 60 ετών, ενημέρωσαν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής ΕμβολιασμώνΜαρία Θεοδωρίδου, και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σειρά για εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για τους νέους από 18 έως 24 ετών

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Θεμιστοκλέους, επεσήμανε πως σειρά για εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα σκευάσματα για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, παίρνουν οι νέοι από 18 έως 24 ετών. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από 16 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε επίσης πως την Πέμπτη 10 Ιουνίου άνοιξε η πλατφόρμα για τους 25-29 και ραντεβού έχουν κλείσει 93.000 πολίτες.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη ομάδα πολιτών μπορεί να εμβολιαστεί με τα τρία σκευάσματα: της Johnson&Johnson που είχε ήδη ανοίξει και πλέον και με αυτά της Pfizer/BioNTech και Moderna.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία και με δεδομένο το ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν αναλόγως, η επίτευξη του στόχου για τείχος ανοσίας θα είναι εφικτή εντός του καλοκαιριού.

«Εάν αυξηθούν τα κρούσματα τα όρια για τα εμβόλια θα διακυμανθούν», ανέφερε, σχετικά με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, από την Επιτροπή Εμβολιασμού, η οποία εισηγείται να μην γίνεται το εμβόλιο της AstraZeneca σε ηλικίες κάτω των 60 ετών, ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν ένα από τα άλλα τρία διαθέσιμα σκευάσματα.

αφήστε ένα σχόλιο


− δυο = 6