ΘΑΝ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ: ΑΛΕΞΗ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ, ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.

Toυ Θανάση Μαυρίδη

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν χτες στην Βουλή εκείνος που είχαμε συνηθίσει.
Ως αντιπολίτευση μπορεί ο καθένας να λέει στην Ελλάδα ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Ως κυβέρνηση, όμως,  εφαρμόζει ΕΝΦΙΑ,  σκέπτεται φόρο στις λιπαρές τροφές,  πουλάει τον Αστέρα σε σαφώς χαμηλότερη τιμή από εκείνη που επιχείρησαν να τον πουλήσουν οι προηγούμενοι.  Άλλα πράγματα περίμενα χτες από τον Αλέξη.

Από έναν νέο άνθρωπο σαν τον Αλέξη περίμενα να κάνει σκόνη τους πολιτικούς του αντιπάλους, αναλύοντας την κρισιμότητα των στιγμών και ζητώντας από όλα τα πολιτικά κόμματα να συνταχτούν κάτω από την γαλανόλευκη και εφαρμόζοντας ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση.

Γιατί, θα ρωτήσετε, δεν είχε πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι πως όχι. Αν πρόγραμμα ήταν οι προτάσεις που έκαναν στους δανειστές, τότε δεν έχουν καν επαφή με την πραγματικότητα. Κι αν φάνηκαν «λίγες» οι τελευταίες λίστες, φανταστείτε πως ήταν οι προηγούμενες. 

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Αυτόν εξέλεξαν οι έλληνες πολίτες στις πρόσφατες εκλογές. Δεν ωφελεί να έχουμε κάθε μήνα εκλογές για να καταλήξουμε στο τέλος ότι είμαστε ανίκανοι να κάνουμε τα πιο αυτονόητα πράγματα. Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στους Έλληνες ότι η χώρα θα παραμείνει στην ζώνη του ευρώ. Ας συμμαχήσει, λοιπόν, με την αντιπολίτευση για να μπορέσει η Ελλάδα μας να βγει από τα σημερινά της αδιέξοδα. Κι όποιος αρνηθεί αυτή την πρόσκληση θα αναλάβει και το βάρος της ευθύνης γι’ αυτή του την απόφαση.

Αυτό περίμενα χτες από τον Αλέξη Τσίπρα. Από έναν νέο και δίχως κόμπλεξ άνθρωπο. Αλλά αυτό απαιτεί να μπορεί κανείς να δει την αλήθεια και να προτάσσει το εθνικό συμφέρον από το ατομικό. 

Και μη μου πει κανείς ότι άλλη πολιτική εφαρμόζουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια πολιτική ακολουθούν. ΕΝΦΙΑ ο ένας, ΕΝΦΙΑ ο άλλος (ή φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας ή όπως τον πουν). Ιδιωτικοποιήσεις ο ένας, ιδιωτικοποιήσεις ο άλλος. Εντάξει! Ο ένας συνομιλούσε με την τρόικα και ο άλλος συνομιλεί με τους «θεσμούς». Αλλά και οι δύο θα έσκιζαν το μνημόνιο, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Δεν θα πάρει λέει η νέα κυβέρνηση μέτρα που θα ενισχύσουν την ύφεση. Και ο ΕΝΦΙΑ τι είναι παλικάρια;

Αν είναι τόσο ανίκανοι που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η χώρα θα αναστηθεί μόνο όταν οι άνεργοι βρουν εργασία και επιστρέψουν από το εξωτερικό τα παιδιά μας,  τα οποία έφυγαν για να αναζητήσουν εκεί μία καλύτερη ζωή, τότε εμείς που τους έχουμε επιλέξει για να κυβερνήσουν την χώρα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μία ιστορική ευκαιρία. Πίστεψα ότι χτες θα την άρπαζε από τα μαλλιά. Δεν τόλμησε. Φοβήθηκε τους  εσωκομματικούς του αντιπάλους; Πιθανότατα. Αλλά οι ηγέτες, οι πραγματικοί ηγέτες, κρίνονται σε τέτοιες δύσκολες στιγμές.

Αλέξη Τσίπρα μπορείς! Κάνε το μεγάλο βήμα. Μην αφήσεις την χώρα να σκάσει στα χέρια σου. Δεν μας αξίζει. Δεν σου αξίζει…

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr

αφήστε ένα σχόλιο


× 7 = είκοσι οκτώ