Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΡΙΔΗ ΣΤΟ Twitter… ΕΝΟΨΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο της Κεντροδεξιάς, αλλά και τα μέτωπα που έχουν ανοίξει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, οδηγούν μια σειρά από βασικούς “παίκτες” σε αναπροσαρμογή της στρατηγικής τους.

Ο Μάκης Βορίδης είναι πιθανότατα το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής, που μετά τη μεταγραφή του στη Νέα Δημοκρατία από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, έγινε “συστημικός” παίκτης του χώρου της Κεντροδεξιάς, με διακριτή ρητορική και ιδεολογική πλατφόρμα… αστόχησε στις εσωκομματικές εκλογές.

Δεν του βγήκε το χαρτί Τζιτζικώστας, καθώς η αποτυχία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να περάσει στον δεύτερο γύρο, στέρησε από τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος τον στήριξε, το χαρτί του “επόμενου” και επικεφαλής της αντιπολίτευσης, από τη στιγμή που ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα βρισκόταν εκτός Κοινοβουλίου.

Έτσι… σιωπηρώς ο Μάκης Βορίδης στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως έκανε το σύνολο της ομάδας του Αντώνη Σαμαρά, δίνοντας στον πολιτικό επίγονο του μητσοτακισμού, τα κλειδιά της Συγγρού.

Στους μήνες που ακολούθησαν τον θρίαμβο Μητσοτάκη της 10ης Ιανουαρίου, ο Μάκης Βορίδης είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν. Με προβεβλημένο ρόλο στο νέο ηγετικό imperium  της Συγγρού, ο άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου κερδίζει διαρκώς το χαμένο έδαφος. Και ποντάρει στην επόμενη μέρα στον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Γι’ αυτό άλλωστε και… ξαφνικά δραστηριοποιείται έντονα το τελευταίο διάστημα στο Twitter, με πολύ περισσότερο πολιτικό τρόπο και στρατηγικά στοχευμένα, σε σχέση με τον “φλύαρο” Άδωνη Γεωργιάδη.

Ζυγίζει τα νέα δεδομένα, κερδίζει χώρο στη μητσοτακική Νέα Δημοκρατία και… κάνει υπομονή.

αφήστε ένα σχόλιο


δυο − = 1