Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ: ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

                                                                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αναβάθμιση σχολικών μονάδων

 Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η δεύτερη φάση εργασιών στις σχολικές μονάδες του Δήμου Γλυφάδας.

 Στην πρώτη φάση, που ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο, έγινε μεταξύ άλλων συντήρηση στην πλειοψηφία των σχολείων, ενίσχυση του φωτισμού με αντικατάσταση παλαιών φωτιστικών και λαμπτήρων με ενεργειακούς (LED), αποκατάσταση ζημιών και φθορών, ανακαίνιση χώρων υγιεινής, ανακατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ, φύτευση νέων δέντρων και κλάδεμα παλιών, συντήρηση πρασίνου.

Στη δεύτερη φάση, που είναι σε εξέλιξη, βάφονται τα σχολεία και παράλληλα αποκαθίστανται οι όποιες φθορές. Ειδικότερα:

Στο 5ο Δημοτικό σχολείο Γλυφάδας, βάφτηκαν 20 αίθουσες διδασκαλίας, η αίθουσα εκδηλώσεων και το γυμναστήριο του σχολείου.

Στο 14ο Δημοτικό σχολείο Γλυφάδας, βάφτηκαν όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και τα κλιμακοστάσια.

Στο 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, βάφτηκαν 20 αίθουσες διδασκαλίας και το γραφείο καθηγητών.

Στο 8ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, βάφτηκαν όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και τα κλιμακοστάσια.

Στο 4ο Λύκειο Γλυφάδας, βάφτηκαν 34 εσωτερικές πόρτες και ένας διάδρομος του ισογείου.

Στο Γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου – Λυκείου (Άγιος Τρύφωνας), βάφτηκαν οι εσωτερικοί χώροι, τα κλιμακοστάσια και οι κερκίδες.

«Μέσα στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση και οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, πράττουμε το καθήκον μας απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα και λαμβάνουμε κάθε δυνατή μέριμνα για να είναι το περιβάλλον διδασκαλίας ασφαλές και λειτουργικό για μαθητές, δασκάλους και καθηγητές. Καλούμε τα παιδιά και τους διδάσκοντες να προστατεύσουν τα ανακαινισμένα σχολεία της πόλης μας από ζημιές και φθορές και να βοηθήσουν ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα πολιτισμένο περιβάλλον γνώσης και μάθησης», τόνισε ο Δήμαρχος της Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

 

«Τα παιδιά μας πρέπει να φοιτούν σε ένα όμορφο, καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον. Εργαζόμαστε όλοι μαζί, με κοινό όραμα, την αναβάθμιση όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου Γλυφάδας», δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Άννυ Καυκά.

IMG_7049

IMG_7044 2 IMG_7043 1

IMG_70463IMG_7047

IMG_7051

αφήστε ένα σχόλιο


έξι − 4 =