Η αντίδραση της δημοσιογράφου που πήρε τη συνέντευξη από τον Μητσοτάκη για τα Γλυπτά – «Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει ταραχθεί»

Σε ένα πρωτοφανές διπλωματικό ατόπημα υπέπεσε χθες το βράδυ ο βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, ο οποίος

ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του στη Ντάουνινγκ Στριτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο BBC με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα ήταν η αφορμή για να ακυρώσει ο βρετανός πρωθυπουργός την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων, ότι «θα φαίνονταν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν είναι ζήτημα επιστροφής, τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα και εκλάπησαν» είχε πει και πρόσθεσε:«Για εμάς είναι ζήτημα επανένωσης, πού μπορείς να θαυμάσεις καλύτερα αυτά τα σημαντικά μνημεία. Αν κόβαμε μισή τη Μόνα Λίζα και η μισή ήταν στο Λούβρο, τι θα συνέβαινε;» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η δημοσιογράφος Laura Kuenssberg που πήρε τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολίασε με καυστικό τρόπο την απρεπή και αιφνίδια απόφαση του Ρίσι Σούνακ να μη συναντήσει τον πρωθυπουργό την Τρίτη (28/11), λόγω των δηλώσεών του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. «Η συνέντευξή μας με τον Έλληνα πρωθυπουργό φαίνεται να έχει ταράξει τη Ντάουνινγκ Στριτ αρκετά για να ακυρώσει τη συνάντηση του Σουνάκ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τεράστια αντίδραση, δεδομένου ότι αυτό το θέμα είναι μακροχρόνιο μεταξύ των δύο χωρών…» έγραψε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Τwitter), η Βρετανίδα δημοσιογράφος.

αφήστε ένα σχόλιο


έξι + 2 =