Η ΑΘΗΝΑ ΛΥΓΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΚΑΤΡΑΚΗ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα εγκαίνια της έκθεσης, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Βάσως Κατράκη, έλαβε μέρος η Πρόεδρος των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ κ. Αθηνά Λυγνού, στις 16/2/14.Η έκθεση πραγματοποιείται στην αίθουσα τέχνης «Έκφραση – Γιάννα Γραμματικοπούλου» Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαρτίου. Για πρώτη φορά, μετά από 20 χρόνια, έργα που εκτίθενται είναι προς πώληση προκειμένου να αναστηλωθεί το πατρικό της σπίτι στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας.

Η κ. Αθηνά Λυγνού δήλωσε ότι όλοι μας οφείλουμε φόρο τιμής στην κορυφαία Ελληνίδα χαράκτρια, ότι στηρίζει την προσπάθεια αναστήλωσης του πατρικού της και ότι είναι τιμή των Γλυφαδιωτών που ένα μεγάλο μέρος της ζωής της το έζησε στην πόλη μας και η κεντρική της πλατεία φέρει το όνομά της. Η πλατεία αυτή πρέπει να γίνει κέντρο πνευματικής – πολιτιστικής ζωής και όχι κέντρο «πλαστικαρίας» και «παλιατζαρίας» που την έχει μετατρέψει ο σημερινός Δήμαρχος.

Η Βάσω Κατράκη έζησε τα σημαντικότερα γεγονότα του 20ου αιώνα, τα οποία τη «χάραξαν» βαθιά κι’ αυτή με τη σειρά της χάραξε στο ξύλο και κυρίως στην πέτρα τα βιώματά της, την αγάπη της για τον άνθρωπο, τις χαρές, το μόχθο και τα βάσανά του. καλούμε τους Γλυφαδιώτες να επισκεφθούν την έκθεση και να στηρίξουν την προσπάθεια.

Με εκτίμηση

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

???????

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


− 1 = τρία