ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ: ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ 15ΧΡΟΝΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ ΤΗΣ

Δικαστήριο στη Γερμανία έκρινε ότι οι γονείς 15χρονου κοριτσιού δεν μπορούν να την εμποδίσουν να έχει σεξουαλική σχέση με τον 47χρονο θείο του.

Το κορίτσι, που κατονομάστηκε μόνο ως Ζοζεφίν, βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων όταν το έσκασε πέρυσι με τον θείο της, όταν ήταν 14 ετών. Το ζευγάρι εντοπίστηκε στη νότια Γαλλία και το κορίτσι είπε ότι το έσκασε με τη θέλησή της και ότι ήταν ερωτευμένη με τον θείο της.

Οι γονείς της προσέφυγαν στο δικαστήριο, προσπαθώντας να την εμποδίσουν να επικοινωνεί μαζί του, επιχειρηματολογώντας ότι η σχέση θέτει σε κίνδυνο το καλό της. Ομως, το κορίτσι «κέρδισε», καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι είναι πάνω από τα 14, οπότε πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι επιθυμίες της. Ακόμη, σύμφωνα με την απόφαση, αν δεν επιτρέψουν στη Ζοζεφίν να έχει επαφή με τον θείο της, κινδυνεύει να πληγεί σοβαρά η κοινωνικο-συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξή της.

Οι δικαστές πάντως υπογράμμισαν ότι η απόφαση δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι εγκρίνουν ή ενθαρρύνουν τη σχέση. «Η σχέση μπορεί να είναι κοινωνικά ανεπιθύμητη και με αποδεκτή, αλλά δεν την καλύπτει ο νόμος και δεν είναι κατηγορηματικά απαγορευμένη», επεσήμαναν.

Η υπόθεση είναι η κατάληξη πολύμηνης διαμάχης ανάμεσα στους γονείς και την κόρη τους. Οταν το κορίτσι επέστρεψε από τη Γαλλία, εγκατέλειψε το σπίτι της, σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο και προσπάθησε να μείνει σε κρατικό άσυλο. Αργότερα, οι γονείς την έβαλαν σε ψυχιατρική κλινική για πέντε μήνες.

αφήστε ένα σχόλιο


4 − = μηδέν