ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ: ΑΦΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕΛΤΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΩΣ ΟΠΚΕ

Μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της αστυνομίας ήταν η κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ωστόσο τώρα την επαναφέρουν άρον άρον, με άλλο όμως όνομα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο αναθεωρεί τα περί ήπιας αστυνόμευσης και επαναφέρει την ομάδα ΔΕΛΤΑ ως ΟΠΚΕ. Υπενηθυμίζεται πως στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας είχαν μεταταχθεί αρκετοί από τους άνδρες που υπηρετούσαν στη ΔΕΛΤΑ. Τώρα θα επιστρέψουν στους δρόμους με τα μηχανάκια ως μέλη της ΟΠΚΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα επανέλθουν στη δίτροχη δράση στο πλευρό διμοιριών των ΜΑΤ που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή, με στόχο τις προσαγωγές και συλλήψεις δραστών καταδρομικών επιθέσεων.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την ολοκλήρωση των ερευνών για τη δράση καταληψιών κτιρίων της περιοχής, τα οποία, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αποτελούν «οπλοστάσια» και ορμητήρια καταδρομικών επιθέσεων και τραμπουκισμών εναντίον πολιτικών στελεχών, με το σχηματισμό δικογραφιών εις βάρος των εμπλεκομένων και συλλήψεών τους.

Πρέπει να σημειωθεί πως καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για την επιστροφή της ΔΕΛΤΑ είχαν οι 17 εμπρηστικές επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και οι δύο στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας

αφήστε ένα σχόλιο


τρία + 9 =