ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Ο ΤΣΙΜΠΛΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ 8 ΣΤΑΣΙΑΣΤΕΣ

Μέσα σε 15 μέρες η Ελλάδα θα εκδώσει τους οκτώ στρατιωτικούς που το έσκασαν στην Αλεξανδρούπολη έπειτα από το πραξικόπημα της Παρασκευής, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του έξω από το σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι συνομίλησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε για το σλόγκαν του κόσμου για επαναφορά της θανατικής ποινής ότι δεν μπορεί να τα αγνοήσει. Είπε ακόμη ότι θα στείλουν επιστολή στις ΗΠΑ και θα ζητούν την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Μέχρι στιγμής 29 στρατηγοί και 2,389 στρατιωτικοί έχουν τεθεί υπό κράτηση σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας. Οι προσαγωγές στα δικαστήρια συνεχίζονται.

Ας σημειωθεί ότι το ζήτημα των Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επικοινωνία, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τούρκου προέδρου, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου θα είναι σύντομες, αλλά θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στα όσα προβλέπουν το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Ερντογάν εξέφρασε στον κ. Τσίπρα τις ευχαριστίες του για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου, κατά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος.

Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του σημείωσε ότι η προσήλωση στις αξίες της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας είναι ζήτημα αρχής για τον ελληνικό λαό.

Πηγή ΚΥΠΕ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

 

αφήστε ένα σχόλιο


1 × τρία =