ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: ΣTΑΜΑΤΟΥΝ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ!

Στη λήψη άμεσων μέτρων υπέρ αδυνάτων προχωρά η κυβέρνηση, που εμφανίζεται «θορυβημένη» από τις επικρίσεις που ακολούθησαν το θάνατο της 13χρονης Σάρας στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, από τις αναθυμιάσεις αυτοσχέδιου μαγκαλιού, που άναψαν εκείνη και η μητέρα της, προσπαθώντας να ζεσταθούν…

Μια ανάλογη τραγωδία λίγο έλειψε να σημειωθεί σήμερα στο Κορδελιό «αναγκάζοντας» την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσες δράσεις κοινωνικής πολιτικής, σε μια προσπάθεια να «ανακουφίσει» τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχαν σύσκεψη, νωρίτερα σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη και Γιάννη Μανιάτη, αντίστοιχα.

Σε αυτή συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που έχει γίνει διακοπή ρεύματος και ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, ήδη έχει δοθεί εντολή στη διοίκηση της ΔΕΗ να συνεργαστεί άμεσα με τους δήμους όλης της χώρας, ώστε να υπάρξει γρήγορη αντιμετώπιση φαινομένων διακοπής ρεύματος σε οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος.

Το επόμενο διάστημα οι δήμοι και τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ θα ενημερωθούν αρμοδίως, καθώς και οι αρμόδιοι φορείς θα προχωρήσουν σε έκκληση προς τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να αναφέρονται περιστατικά φτωχών οικογενειών χωρίς ρεύμα.

Όταν θα ενημερώνονται σχετικά οι δήμοι, θα αιτούνται επανασύνδεση τα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΔΕΗ και η διεύθυνση των υποκαταστημάτων θα ενημερώνει τους περιφερειακούς διευθυντές.

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, διαβεβαιώνει ότι, από τις 560.000 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, οι 490.000 έχουν ήδη εγκριθεί.

Όπως σημείωσε, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων μέσω του Taxisnet εξελίσσεται ικανοποιητικά και σύντομα αναμένεται να αρχίσει η καταβολή της δεύτερης δόσης του επιδόματος στους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα έχουν εκταμιευθεί 22 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή του επιδόματος, τα οποία πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Πηγή: protothema.gr

 

αφήστε ένα σχόλιο


× 7 = επτά