ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΡΟΪΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα βρίσκονται από σήμερα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών για μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης εν όψει του τρίτου Μνημονίου.

Τα περισσότερα μέλη των κλιμακίων δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονται την Αθήνα και τα υπουργεία, καθώς είναι παλαιοί γνώριμοι οι περισσότεροι από τα προηγούμενα προγράμματα, όμως προστίθενται και νέα πρόσωπα.

Πλέον προστίθεται και ένα ακόμα πρόσωπο εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο οποίος και θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Αρχικά αναμένονται να καταφτάσουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών για μια πρώτη επισκόπηση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία, μετά το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls. Τέσσερις μήνες αφότου έφυγαν άπρακτοι οι ελεγκτές, αφού τον Φεβρουάριο τους είχε απαγορευτεί η είσοδος στα υπουργεία και είχαν υποστεί περιορισμό στα ξενοδοχεία όπου διέμεναν, τα δεδομένα έχουν αλλάξει θεαματικά και η ζημιά στην πραγματική οικονομία παραμένει ανυπολόγιστη.

αφήστε ένα σχόλιο


1 × τρία =