ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Αγαπητοί συντάκτες,

Παίρνω το θάρρος να επικοινωνήσω μαζί σας και να ζητήσω τη δημοσίευση και της δικής μου επιστολής όπως διαπιστώνω ότι κάνετε με τις επιστολές αναγνωστών που λαμβάνετε. Παρακολουθώ συστηματικά το www.tsouxtra.gr . και ενημερώνομαι για τα τεκταινόμενα στην πόλη μας και χαίρομαι που έχετε «μάτια» και «αυτιά» παντού καταγγέλλοντας σκάνδαλα, φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας κ.α.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθώ τις καταγγελίες του κ. Γιαννακόπουλου σχετικά με θέματα που αφορούν τη διοίκηση της Πόλης, τον έλεγχο της Δημοτικής Αρχής και όχι μόνον, οργάνων της Περιφέρειας, της Αστυνομίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Αίσθηση μου προκάλεσε το δημοσίευμα σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6.2.2013 το οποίο αναγκάστηκε να διακόψει οριστικά η πρόεδρος κ. Αννα Σάκκου με το πρόσχημα όπως επισημαίνεται και σε νεότερο δημοσίευμα “ότι ο δημότης κ. Α. Γιαννακόπουλος δήθεν προκάλεσε τη διακοπή του”.

Ως κάτοικος αυτής της πόλης εδώ και δεκαετίες γνωρίζω πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις. Θεωρώντας ότι στόχος σας είναι η αντικειμενική και μόνον ενημέρωση επιβάλλεται να δημοσιεύσετε και την εξέλιξη του συγκεκριμένου γεγονότος στη Δικαιοσύνη καθώς και την «τύχη» των «πρωταγωνιστών» του. Σύμφωνα με όσα με πληροφόρησαν γιατί δεν ήμουν εκεί, το δικαστήριο καταδίκασε τον κ. Γιαννακόπουλο με την κατηγορία της απόπειρα διακοπής της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου καταλογίζοντας δόλο και του επέβαλε χρηματική ποινή 600 ευρώ γιατί ήταν συνταξιούχος. Θέλοντας ίσως να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι “κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου”. Aξιοποιώ τίτλο που χρησιμοποιήσατε σε πρόσφατο δημοσίευμα που κατά σύμπτωση ενημέρωνε για καταγγελία του κ. Γιαννακόπουλου. Αν δεν το δημοσιεύσατε γιατί δεν είχατε ενημερωθεί σχετικά σας παροτρύνω να κάνετε το σχετικό ρεπορτάζ ώστε να δώστε στους επισκέπτες σας για ολοκληρωμένη εικόνα.

Επειδή αναφέρετε συχνά τις εκφράσεις «η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα», «αντικειμενική ενημέρωση» και «δημοσιογραφική δεοντολογία» είμαι βέβαιος ότι και αυτή τη φορά θα κάνετε πράξη αυτές τις έννοιες και θα προχωρήσετε τουλάχιστον στη δημοσίευση της επιστολής μου αν όχι και στην ενημέρωση των επισκεπτών σας σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου καθώς είναι τριών ημερών είδηση και έχει χάσει το χαρακτήρα… της επικαιρότητας !

Αναμένοντας να αποδείξετε την αντικειμενική ενημέρωση με πράξεις και όχι με απλές αναφορές…

 

Παναγιώτης Χριστούλης

αφήστε ένα σχόλιο


+ ένα = 9