ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ ΜΑΜΟΥΘ ΑΠΟ ΔΕΝΔΙΑ: ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΞΗΡΟ – ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Επικηρύχθηκαν Ξηρός, Μαζιώτης, Ρούπα και οι δράστες της δολοφονίας στο Ν. Ηράκλειο. Τι δήλωσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης μετά την συνάντησή του με το σύνολο των αξιωματικών στη ΓΑΔΑ

Την επικήρυξη των καταζητούμενων τρομοκρατών, με 4.000.000 ευρώ εντός της ημέρας, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με το σύνολο των αξιωματικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Όπως είπε ο υπουργός, συναντήθηκε με τους αξιωματικούς, για να τους συγχαρεί για τις μεγάλες επιτυχίες που έχουν σημειώσει το τελευταίο διάστημα, σε σημαντικά θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της τρομοκρατίας.

“Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, άνω των 30 τρομοκρατών έχουν συλληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία. Τους υπογράμμισα την τεράστια πρόκληση που συνιστά για την πατρίδα μας η τρομοκρατία, για την προσπάθεια για οικονομική ανάπτυξη, για την προσέγγιση νέων επενδύσεων, για την καταπολέμηση της ανεργίας”, σημείωσε.

Όπως είπε ακόμη, “είναι καθήκον της Αστυνομίας, να αντιμετωπίσει με επιτυχία την τεράστια πρόκληση της τρομοκρατίας. Εντός της ημέρας, θα επικηρυχθούν με 4.000.000 ευρώ οι τρομοκράτες. Ο ελληνικός μηχανισμός θα κάνει ό,τι χρειάζεται, για να προστατεύσει την πατρίδα και την κοινωνικής της ανάπτυξη”.

Ποιους αφορά η επικήρυξη

Όπως διευκρινίστηκε από στελέχη του υπουργείου, η επικήρυξη αφορά στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, του Νίκου Μαζιώτη και της συζύγου του, Πόλας Ρούπα, καθώς και των δραστών της διπλής δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο, εφόσον συλληφθούν μετά από πληροφορίες που θα δοθούν στις Αρχές, οι οποίες θα αποδειχτούν με αδιάσειστα στοιχεία.

Το θέμα της τρομοκρατίας συζητήθηκε το πρωί και μεταξύ των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κκ. Δένδια και Αθανασίου, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι δύο υπουργοί είχαν συνεργασία για θέματα συναρμοδιότητας των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Συζητήθηκαν ζητήματα που θα απασχολήσουν το αυριανό άτυπο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της ΕΕ, που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ με την προκήρυξη

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αστυνομίας με την επικήρυξη των τρομοκρατών, έχει ως εξής:

Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση, του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή τεσσάρων εκατομμυρίων (4.000.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη των καταζητούμενων :

Χριστόδουλου Ξηρού του Τριαντάφυλλου και της Μοσχούλας, που γεννήθηκε το 1958 στην Ακαμάτρα Σάμου,

Νικόλαου Μαζιώτη του Αγαμέμνονα και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1971 στην Έδεσσα Πέλλας,

Παναγιώτας Ρούπα του Βίκτωρα και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, καθώς και

των αγνώστων δραστών που συμμετείχαν στη διάπραξη των δύο ανθρωποκτονιών και ενός σοβαρού τραυματισμού που έλαβαν χώρα την 01.11.2013 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Η αμοιβή καθορίζεται στο ποσό του (1.000.000) ευρώ, για καθεμία από τις παραπάνω περιπτώσεις, ενώ σημειώνεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των Χριστόδουλου Ξηρού, Νικόλαου Μαζιώτη και Παναγιώτας Ρούπα εκκρεμεί η εκτέλεση ποινών κάθειρξης για τρομοκρατικές πράξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τους παραπάνω καταζητούμενους παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

αφήστε ένα σχόλιο


ένα × 5 =