ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ – ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ 54 ΦΟΡΕΣ.

Τρομοκρατική επίθεση σε ένα από το πιο καλά φυλασσόμενα κτίρια στην Αθήνα σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, όταν τέσσερις άγνωστοι γάζωσαν την πρεσβεία του Ισραήλ με καλάσνικοφ.presveia-isr-1
Πως χτύπησαν οι δράστες

Σύμφωνα με την αστυνομία οι άγνωστοι, πέρασαν από το πλάι της πρεσβείας στην οδό Σώκου με δυο μηχανές και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του κτιρίου με καλάσνικοφ. Από τους πυροβολισμούς, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας σε τοίχους και τζάμια. Οι δράστες της επίθεσης εξαφανίστηκαν πιθανότατα προς τον περιφερειακό του Γαλατσίου.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έχουν βρει 54 κάλυκες γύρω και μέσα στο κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ. Ηδη η Αντιτρομοκρατική έχει πάρει στα χέρια της το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να δουν ακριβώς τις κινήσεις των τρομοκρατών.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει αποκλείσει την περιοχή

Oι ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.  που έσπευσαν στο σημείο απέκλεισαν την περιοχή και δεν περνάει τίποτα γύρω από την πρεσβεία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο  -το Δεκέμβριο του 2013- είχε γίνει επίθεση με καλάσνικοφ στην οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» η οποία είχε αναλάβει επίσης την ευθύνη και για την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού.

Αυτήκοος μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης

Μιλώντας στο iefimerida.gr υπάλληλος βενζινάδικου που βρίσκεται στην περιοχή περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης: «3 η ώρα ακούστηκαν ριπές. Καμιά 20αριά περίπου θα πέσανε. Της άκουσα με αντίλαλο και για αυτό νόμιζα ότι ήταν κάτω από τη γέφυρα. Αλλά ήταν από το πλάι της γέφυρας. Πυροβόλησαν από την Κηφισίας. Υπήρχε κινητικότητα οι φύλακες που φυλάνε την πρεσβεία. Κάλεσαν βοήθεια, τρεις και δέκα ήρθε πολύς κόσμος, ήρθε η Αντιτρομοκρατική.
Εμαθα μετά ότι ήταν τέσσερα άτομα με δυο μηχανάκια πυροβόλησαν την πρεσβεία, έσπασαν κάποια τζάμια».

HǍmЕя ˉӌω ӔǠБœ…Ɂ ԏՠɓсNj.(EUROKINISSI-ƙ͔Mϓ KŎMđϓ) presveia-isr-4

 

 

.iefimerida

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


× οκτώ = 72