ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Eμβλημα του νέου κόμματος ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο – «Το κίνημα φουντώνει, το κίνημα νικά, να πεσει η δεξιά» φώναζαν οι οπαδοί του – Διαβάστε όλη την ιδρυτική διακήρυξη – Ποιοι πήγαν και τι έγινε στην παρουσίαση

Πλήθος κόσμου το απόγευμα του Σαββάτου στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, στο Μουσείο Μπενάκη. Η αίθουσα που θα γίνει η παρουσίαση εχει κατακλυστεί απο τους φίλους του νέου κόμματος που ονομάζεται «Κίνημα – Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

profile-kinima

Με συνθήματα όπως «το κίνημα φουντώνει το κίνημα νικά να πεσει η δεξιά», «Γιωργο, προχωρά, σε θελει όλη χώρα», «το Μπενάκη είναι μικρό, δεν χωράει το λαό» και «Γιώργο, μαζί θα γράψουμε ιστορία» οι οπαδοί του νέου κόμματος ζέσταιναν την ατμόσφαιρα περιμένοντας να ξεκινήσει η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στο Μπενάκη λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και αποθεώθηκε από τους οπαδούς του, που μάλιστα είχαν κλείσει ακόμα και το δρόμο έξω από το Μουσείο.

Πολλά είναι και τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δίνουν το παρών στο νέο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς στο Μουσείο Μπενάκη βρίσκονται ήδη ο Θάνος Μωραΐτης, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Αντρέας Φούρας, ο Γιάννης Διαμαντίδης, ο Γρηγόρης Βιώτης, ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Μανώλης Στρατάκης, η στενή συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, που μόλις χθες παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ αυτών και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης. Ο βουλευτής Δράμας είχε ακολουθήσει τον Ανδρέα Λοβέρδο στο κόμμα που είχε ιδρύσει. Ωστόσο όταν ο Λοβέρδος επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ δεν τον ακολούθησε και ανεξαρτητοποιήθηκε, ενώ στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είχε εξαρχής ψηφίσει το Στ. Δήμα.

Από τις πρώτες θέσεις της αίθουσας παρακολουθεί την ομιλία η σύζυγος του κυρίου Παπανδρέου Άντα, που συγκινημένη συνεχώς τραβά φωτογραφίες και βίντεο.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο, ο κύριος Παπανδρέου αναγκάστηκε να διακόψει την ομιλία του για λίγο, καθώς ένας από τους παριστάμενους λιποθύμησε.

 

αφήστε ένα σχόλιο


+ 8 = δεκαπέντε