ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΝΤΡΙΓΚΑΔΟΡΟΣ

Σαν έναν από τους αριστερούς που δεν αγωνίσθηκαν ποτέ τους παρουσιάζει τον Λαφαζάνη ο Σταύρος Ψυχάρης στο editorial του κυριακάτικου ΒΗΜΑτος.

lafazani62911429616395

Από τους έμπιστους συνεργάτες του Φλωράκη όταν διαπίστωσε ότι στο ΚΚΕ δεν υπάρχουν περιθώρια να γίνει αρχηγός την έκανε για να ενταχθεί σε μια συνιστώσα της εποχής η οποία μαζί με το ΚΚΕ Εσωτερικού συγκρότησαν τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

-Ο άνθρωπος αυτός αν εξαιρέσεις κανείς την αποστασία του από το ΚΚΕ προς έναν από τους ιδεολογικοπολιτικούς του γείτονες, δεν έχει να επιδείξει αγώνες παρά μόνο ανταγωνισμούς μέσα στο κόμμα του. Χρόνια τώρα είναι επικεφαλής της κομματικής αντιπολιτεύσεως εναντίον του προέδρου του κόμματός του. Οσες φορές αναμετρήθηκε μαζί του έχασε με μεγάλη διαφορά…

σημειώνει ο Σταύρος Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ για τον Λαφαζάνη που θα μείνει στην ιστορία και για την μεγαλειώδη υπόκλισή του στον σκληροπυρηνικό Ρώσο ολιγάρχη Mίλερ, ο οποίος υποσχέθηκε να του δώσει 5 δις ευρώ ως προκαταβολή για τον αγωγό. Με τα 5 δς ευρώ ο Λαφαζάνης θα ανοίξει ντισκοτέκ στα Κιούρκα στην οποία θα έχουν δωρεάν είσοδο τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας και οι συνεργαζόμενοι δημοσιογράφοι.

lafazanisypoklisi

Ο Λαφαζάνης μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές που επηρεάζει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι έπεσαν με τα μούτρα στις κρατικές λιμουζίνες είναι έτοιμος να ανατρέψει τον Τσίπρα σε περίπτωση που δεν του αρέσει η συμφωνία. Ετσι τουλάχιστο δηλώνει μια και μέσα του τρέμει το φυλοκάρδι του μην χάσει το υπουργιλίκι με τα σέα και τα μέα του. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν που έπεσαν με τα μούτρα στις κρατικές λιμουζίνες σύμφωνα με τον Λαφαζάνη επιδιώκουν να αλλάξουν την Ελλάδα.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξένο και αποτροπιαστικό για μένα από το δόγμα «η εξουσία για την εξουσία» ή, για να χρησιμοποιήσω διαφορετικά μια άλλη φράση, από την τακτική «πάση θυσία και με κάθε τίμημα στην κυβέρνηση». Δεν θεωρώ, επίσης, ότι είναι δυνατό ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, στο όνομα μιας κυνικής, προσωρινής και αμφίβολης παραμονής στην κυβέρνηση, να εγκαταλείψει τις αρχές, τις αξίες και τις δεσμεύσεις του. Η κυβέρνηση και η εξουσία –αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την εξουσία, η οποία βρίσκεται ακόμη στα χέρια μιας ολιγαρχίας του πλούτου και των ξένων «προστατών» μας– δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο και μέσο για να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία. Αν δεν μπορούμε να το πετύχουμε, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη. Μπορούμε, όμως, να πετύχουμε και θα πετύχουμε, επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα, τόλμη και προσήλωση στις αρχές μας.

(Απόσπασμα από την συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής)

Ο Λαφαζάνης-όπως και πολλοί άλλοι πολιτικοί μας-πιστεύει ότι είναι και φοβερός μανατζαρέος (της σχολής Αλέφαντου), γι΄ αυτό και κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε να ανατινάξει πραγματικές επενδύσεις όπως εκείνη του Ελληνικού. Ο Λαφαζάνης θεωρεί τσιφλίκι του το Ελληνικό και θέλει να το μοιράσει στους βλαχοδημάρχους της περιοχής-οι οποίοι πιθανόν να είναι έντιμοι οι άνθρωποι-αλλά η τοπική αυτοδιοίκηση στο σύνολό της είναι εστία διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Στον Ψυχάρη, ο οποίος υπογράφει το σχετικό απόσπασμα από στο ΒΗΜΑ, μπορεί κανείς να χρεώσει ούκ ολίγα, δεν μπορεί όμως να του αρνηθεί την γνώση της ιστορίας. Αλλωστε ο Ψυχάρης είναι μέρος της πρόσφατης ιστορίας μας. Τους γνωρίζει όλους σαν κάλπικη δεκάρα.

lafaazanisa-38

 

kourdistoportocali

 

αφήστε ένα σχόλιο


× 7 = εξήντα τρία