Επίσκεψη της Ελβετίδας βουλευτού Liliane Maury Pasquier στο ΜΚΙΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 υποδέχθηκαν στο χώρο του ιατρείου την Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ελβετίδα βουλευτή των Σοσιαλιστών Λιλιάν Μορί Πασκιέ, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα στο πλαίσιο προετοιμασίας της έκθεσης του Γάλλου Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή Ζαν Λουί Λορέν, για την «Ισότιμη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη» στην Ευρώπη. Η κα Liliane Maury Pasquier ξεναγήθηκε και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τη δομή και λειτουργία του ιατρείου.

Εμείς σαν Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού της εκθέσαμε όλες μας τις απόψεις και της παραθέσαμε τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι αποκλεισμένοι από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ανασφάλιστοι και άνεργοι πολίτες. Επισημάναμε μάλιστα την δραματική μερικές φορές επιβάρυνση της υγείας τους λόγω απουσίας αγωγής για μεγάλο χρονικό διάστημα ( π.χ καρκινοπαθείς), την αγωνιώδη αναζήτηση φαρμακευτικής αγωγής από χρόνια πάσχοντες όπως ακόμη και την απόγνωση των εγκύων που λόγω ανέχειας υποχρεώνονται να γεννούν μόνες χωρίς ιατρική κάλυψη .

Η κυρία Pasquier είδε σήμερα στην Ελλάδα πιστεύουμε έναν άλλο κόσμο και πιστεύουμε ότι τα όσα είδε και άκουσε στο ιατρείο θα συμπεριληφθούν στην έγγραφη αναφορά της προς το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Την ευχαριστούμε θερμά για αυτή την επίσκεψη ειδικά επειδή βγήκε εκτός του προγράμματος για να μας επισκεφτεί. Για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο ήταν μία πολύ σημαντική και ουσιαστική συνάντηση.

foto 600

Για τους εθελοντές του ΜΚΙΕ

Ομάδα Επικοινωνίας.

 

 

 

 

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) ( ΔΕΥΤΕΡΑ 17.00-19.00) (ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00)

(ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00)

(ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00) (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης

(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)

Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com/, Email mkiellinikou@gmail.com

αφήστε ένα σχόλιο


2 × = δυο