ΕΛΑΣ: Συνέπεια της συμπλοκής κατά τη σύλληψή τους τα τραύματα των συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό

Τα τραύματα που φέρουν οι συλληφθέντες για τη διπλή ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης δεν είναι αποτέλεσμα κακοποίησης από αστυνομικούς αλλά συνέπεια της συμπλοκής που έλαβε χώρα κατά τη σύλληψή τους, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, Παναγιώτης Στάθης, οι τραυματισμοί των τριών εκ των τεσσάρων δραστών προέκυψαν κατά τη συμπλοκή τους με τους άνδρες της Αστυνομίας, ενώ αυτοί προσπαθούσαν να τους συλλάβουν,
συμπέρασμα που προκύπτει από τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων, καθώς οι αστυνομικοί συνεπλάκησαν σώμα με σώμα με τους δράστες, με την πάλη να συνεχίζεται στο έδαφος.

«Η ύπαρξη σωματικής πάλης αστυνομικών και ληστών στο σημείο ακινητοποίησης του οχήματος των δραστών, στην οδό Τρύφωνος στη Βέροια», συνέχισε ο κ. Στάθης, «προκύπτει από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο τόπο και οι οποίοι ανάλογα με την οπτική γωνία που βρίσκονταν μιλούν για συμπλοκή σώμα με σώμα, αντίσταση των δραστών, πτώση στο έδαφος και κύλισμα».

Επομένως, «προκύπτει σαφώς ότι υπήρξε συμπλοκή, πάλη, για να καταβληθεί η αντίσταση των δραστών, να επιτευχθεί η σύλληψή τους και να ελευθερωθεί ο απαχθείς ιατρός όμηρος, τον οποίον οι δράστες είχαν επιβιβάσει βίαια σε κλειστό φορτηγάκι που επέβαιναν», συνέχισε ο κ. Στάθης.

«Οι δράστες έφεραν μώλωπες, τραύματα στο πρόσωπά τους κατά την είσοδό τους» στο αστυνομικό τμήμα, κατέληξε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων

αφήστε ένα σχόλιο


έξι × 2 =