ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αισιοδοξία, χαμόγελα, ελπίδα και νιάτα πλημμύρισαν τον Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού, στα Καλύβια την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016.

 

Ο Δήμος Σαρωνικού διοργάνωσε, για μια ακόμα χρονιά, μια εκδήλωση αφιερωμένη στους νέους επιστήμονες, στους μαθητές, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας, μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων το 2015. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στους νέους φοιτητές και φοιτήτριες, τους καθηγητές και τους γονείς τους. Πρόκειται για μια εκδήλωση, η οποία αποκτά το χαρακτήρα θεσμού, καθώς οι φοιτητές περιμένουν με χαρά τη βράβευσή τους, αλλά είναι και μια πολύ καλή ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους.

 

Ο Δήμος Σαρωνικού με περισσότερους από 110 εισακτέους στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας, σημειώνει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, επιβεβαιώνοντας την πνευματικότητα του τόπου και των προγόνων του. Τόπος με ιστορία, άξιους πρεσβευτές των γραμμάτων και των τεχνών, μεταλαμπαδεύει τον πολιτισμό του στις επόμενες γενιές.

 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σωφρόνης στην ομιλία του ευχήθηκε «Ας είναι αυτή η χρονιά το εφαλτήριο μιας νέας αρχής για την πατρίδα μας, να δημιουργηθούν επιτέλους οι συνθήκες εκείνες, που θα κρατήσουν τους νέους ανθρώπους, τα λαμπρά μυαλά, όλους εσάς, στον τόπο μας». Ενώ στη συνέχεια σημείωσε: «Με τη συμβολική σημερινή γιορτή, επιθυμούμε κάθε χρόνο, να επιβραβεύουμε τις πολυετείς προσπάθειες των μαθητών του Δήμου μας, τη συνέπεια των δασκάλων και των καθηγητών τους, και βέβαια την αέναη υποστήριξη ψυχολογική και οικονομική των οικογενειών τους, προς την επίτευξη των στόχων και των οραμάτων τους». Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές, τους δασκάλους και καθηγητές, αλλά και τους γονείς που 

μοχθούν για να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στα παιδιά τους, συντηρήσαμε όλα τα σχολικά κτίρια, προχωρήσαμε σε εργασίες βαψίματος, επισκευής ζημιών, κλαδέματα επικίνδυνων δέντρων και ευπρεπισμό προαύλιων χώρων. Πολύ μεγάλη φυσικά ήταν και η βοήθεια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων» τόνισε ο Δήμαρχος.

 

Στη συνέχεια της βραδιάς ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, οι Διευθυντές των Σχολείων αλλά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σαρωνικού βράβευσαν τους σπουδαστές, προσφέροντάς τους ως αναμνηστικό δώρο ένα στυλό, με την ευχή  να γεμίσουν με γνώσεις και εμπειρίες το νέο κεφάλαιο της ζωής τους.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γεώργιος Σωφρόνης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Α΄βάθμιας Επιτροπής Παιδείας κ. Σπύρος Δημητρίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ηλίας Μπουκοβάλας, ο Πρόεδρος της Β΄βάθμιας Επιτροπής Παιδείας κ. Μανώλης Χαρίτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Βασίλης Μπούτσης, κ. Μανώλης Τσαλικίδης – Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης, η κα. Μαρία Γκίνη, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινωτήτων Καλυβίων κ. Μάκης Κολαξής και Παλαιάς Φώκαιας κ. Νάσος Παπουτσής. Επίσης, ο Διευθυντής του 1ου Λυκείου Καλυβίων κ. Γιάννης Σπέντζος, η Διευθύντρια του Λυκείου Αναβύσσου κα Χριστίνα Σπύρου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σαρωνικού κ. Χάρης Κυνηγαλάκης.

 

Καλή σταδιοδρομία σε όλους τους νέους επιστήμονες και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον!

vraveusi 1

VRAVEUSI

αφήστε ένα σχόλιο


δυο × 2 =