«ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ» ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας του ΕΣΥ αποκτούν από αύριο 230.000 ανασφάλιστοι και άνεργοι της χώρας, καθώς ενεργοποιήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ το πρόγραμμα «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης» (Health Voucher).

Οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν -μέσω Διαδικτύου- το ειδικό κουπόνι (voucher), μετά την υποβολή της αίτησής τους στη διεύθυνση www.healthvoucher.gr. είτε μέσω οποιουδήποτε Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Τη σχετική διαδικασία παρακολούθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας εκ του σύνεγγυς στο ΚΕΠ Ταύρου οι υπουργοί Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης, κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωστής Χατζηδάκης.

«Στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε όσο γρηγορότερα μπορούμε, όσο περισσότερα ευρωπαϊκά χρήματα μπορούμε, για να παρέχουμε στους συμπολίτες μας ιατρικές εξετάσεις. Στόχος της κυβερνήσεως είναι, στο τέλος, να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας, που έχει ανάγκη υπηρεσιών υγείας, χωρίς κάλυψη» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, κ. Γεωργιάδης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην αρμόδια υπηρεσία.

«Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι αρωγός στην προσπάθεια των Υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης, προκειμένου να διατεθεί το Health Voucher, σε όλους τους ανασφάλιστους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που έχει θέσει ο νόμος. Τα ΚΕΠ έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι μπορούν να επιτελέσουν αυτό το ρόλο και χρέος μας είναι να τα ενισχύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Google

αφήστε ένα σχόλιο


έξι − = 5