ΕΙΔΗΣΗ: ΠΗΡΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ!!!

Μετά την επιστολή που έστειλα στον Δήμαρχο Κόκκορη σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο μου από την πτώση του δέντρου  στις 07/08/2013, επιτέλους πήρα απάντηση στο μέιλ μου στις 06/09/2013 (μετά από 1 μήνα), απάντηση την οποία υπογράφει το δεξί χέρι του στα οικονομικά Ευστάθιος Γεωργούλας.

Και τι λέει ουσιαστικά ο Δήμαρχος? Σιγά μην ασχοληθώ μαζί σου, σιγά μην επιδιορθώσουμε τις ζημιές, σιγά μην με νοιάζει, σιγά που δεν ξέρω πως υπάρχει σχετικός νόμος (3463/2006) για την ευθύνη που έχω σαν Δήμος από την πτώση δέντρων, σιγά μην δεν ξέρω πως έχω ευθύνη βάσει του ά. 105-106 ΕισΝΑ, βάσει του άρθρου 75 του νόμου 3463/2006 (που λέει πως: στην αρμοδιότητα των δήμων ανήκει μεταξύ άλλων και η κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των οδών, των χώρων πρασίνου και των υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων, όπως είναι τα πεζοδρόμια), σιγά μην και δεν γνωρίζω πως βάσει του παραπάνω νόμου όλοι οι πολίτες που πήγαν δικαστικά έχουν κερδίσει τις υποθέσεις από τους Δήμους και έχουν αποζημιωθεί (δημοσιευμένες υποθέσεις, τελεσίδικες), σιγά μην με απασχολεί που μετά από χρόνια και αφού ο παθόν έχει ξοδέψει πάνω από 1.400 ευρώ σε δικαστικά και δικηγόρο, θα αναγκαστώ να τον αποζημιώσω με πολύ περισσότερα χρήματα. Σιγά! Μήπως από την τσέπη μου θα τα δώσω? Αλλά εντάξει, ας τον ταλαιπωρήσω, ας δείξω την αλαζονεία της εξουσίας μου, ας εφαρμόσω το κράτος δικαίου όπως το αντιλαμβάνομαι, ας πάει δικαστικά. Σιγά μην πάει!

Ε ναι, επειδή έτσι θέλει να πιστεύει ο Δήμαρχος πως σκέφτεται ο κάθε πολίτης, φτάσαμε στον πάτο. Ε όχι Δήμαρχε! Δεν θα σου περάσει. Δικαστικά? Αυτό λέει η συνείδηση σου? Ε ναι, δικαστικά. Αν είσαι και τότε Δήμαρχος (, θα χαρώ να δω την αλαζονεία στο πρόσωπο σου. Αλλά δεν θα είναι η ίδια αλαζονεία. Γιατί η ήττα έχει άλλο πρόσωπο αν όχι προσωπείο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Γλυφάδα, 6.9.2013

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 48275

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

_____________________

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

  Προς  Τράγο Γιώργο

ΘΕΜΑ: «Καταβολή αποζημίωσης, για τη δαπάνη αποκατάστασης της ζημιάς που υπέστη το όχημά σας, από πτώση δέντρου»

ΣΧΕΤ: Το από 20.8.2013 έγγραφό σας

Σε απάντηση του πιο πάνω σχετικού, που αναφέρεται στο αντικείμενο του θέματος, σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με σχετικές πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζεται ότι, η καταβολή αποζημιώσεων από Δήμους σε ιδιώτες για διάφορους λόγους δεν είναι νόμιμη, καθόσον δεν προβλέπεται από διάταξη νόμου αρμοδιότητα των Δήμων να καταβάλλουν με αυτεπάγγελτη ενέργεια αποζημιώσεις στους πολίτες.

Ενόψει των πιο πάνω, για να καταστεί δυνατή η ικανοποίηση του αιτήματός σας για καταβολή αποζημίωσης για την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη το όχημά σας με αριθμό κυκλοφορίας ΙΜΚ 6435, από πτώση δέντρου επί της οδού Κύπρου του Δήμου μας, θα πρέπει αυτή να έχει αναγνωριστεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση, η οποία και να δεσμεύει το Δήμο μας να εξοφλήσει την πιο πάνω οφειλή

Ο Αντιδήμαρχος

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ

foto 1

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


4 × ένα =