Διοικητής αστυνομικού τμήματος ένοχος για προστασία

Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση με αναστολή

Απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών με αναστολή, με την κατηγορία ότι παρείχε προστασία σε ιδιοκτήτες νυχτερινών καταστημάτων.

Πρόκειται για πρώην διοικητή του αστυνομικού τμήματος Χαριλάου, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά το διάστημα από το 2002 έως το 2005, εκβιάζοντας δύο καταστηματάρχες της περιοχής, εισέπραττε χρηματικά ποσά, προκειμένου οι επιχειρηματίες να μην υπόκεινται σε αστυνομικούς ελέγχους. Φέρεται ότι από τον πρώτο απέσπασε περίπου 36 χιλιάδες ευρώ κι από το δεύτερο 600 ευρώ. Επιπλέον, ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δεχόταν διάφορα «δωράκια» από καταστηματάρχες της ίδιας περιοχής (από ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι νωπό χοιρινό κρέας), τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονταν για το αστυνομικό τμήμα. Μάλιστα, ακόμα και ο παράγοντας της ΠΑΕ ‘Αρης, Λάμπρος Σκόρδας, πείστηκε και δώρισε μία τηλεόραση στο αστυνομικό τμήμα. Η δράση του αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες δύο επιχειρηματιών, στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για “σκευωρία”, υποστηρίζοντας ότι οι καταγγέλλοντες με τον τρόπο αυτό θέλησαν να τον εκδικηθούν. “Αμαύρωσαν έναν παρασημοφορημένο αστυνομικό”, είπε, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει το δικαστήριο, που τον έκρινε ένοχο για εκβίαση χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό.

Πάντως, ο ίδιος είχε καταδικασθεί κατά το παρελθόν, πάλι για εκβίαση, και του επιβλήθηκε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Τότε είχε υποστηρίξει ότι ζήτησε δανεικά από ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης.

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


8 + = δεκατέσσερα