ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Διήμερη επίσκεψη στη Θράκη πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επαφές με παραγωγικούς φορείς, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα επισκεφθεί στρατιωτικές μονάδες της περιοχής.

«Ισονομία και ισοπολιτεία»

Την πίστη του στην πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας στη Θράκη εξέφρασε το Σάββατο από το χωριό Σμίνθη, έδρα του δήμου Μύκης, ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης παρέστη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Μύκης, παρουσία των δημοτικών συμβούλων και τοπικών φορέων, όπου και άκουσε τα προβλήματα του ορεινού αυτού δήμου της Ξάνθης.

Στη συνέχεια, εγκαινίασε τα νέα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην περιοχή, όπου τόνισε ότι σημαντική προτεραιότητα για τον ίδιο αποτελεί η διαμόρφωση ενός εκπαιδευτικού συστήματος στη μειονότητα, που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους, με εξίσου καλή γνώση της ελληνικής και τουρκικής γλώσσας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ αποκαθιστά τους παραδοσιακούς δεσμούς της με τη μειονότητα στη Θράκη και υποσχέθηκε ότι η πόρτα του θα είναι πάντοτε ανοιχτή, προκειμένου να ακούει και να δίνει λύσεις στα προβλήματα της περιοχής.

Κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο Αβδήρων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε συγχαρητήρια στους εργαζόμενους και την προϊσταμένη «για την εξαιρετική δουλειά την οποία έχουν κάνει στην ανάδειξη της σπάνιας πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς αυτού του τόσο ιδιαίτερου τόπου», υπογραμμίζοντας πως «ο πολιτισμός σε συνδυασμό με τον τουρισμό αποτελούν την αναπτυξιακή ατμομηχανή της χώρα».

Απόψε στις 19:00, θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Κομοτηνή.

Πηγή: ΕΡΤ1

αφήστε ένα σχόλιο


5 × επτά =